Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo în perioada septembrie - noiembrie Află cum va fi vremea în Constanța pentru următoarele 3 luni

ro

22 Aug, 2014 16:34 4056 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a temperaturilor și precipitațiilor pentru intervalul septembrie – noiembrie 2014.

Potrivit ANM, estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.
Conform estimărilor, în luna septembrie, va lorile termice se vor situa peste mediile climatologice in sud-estul tarii si local in regiunile sudice si estice, iar in rest vor fi normale. Pe de altă parte, cantitatile lunare de precipitatii vor fi deficitare in regiunile sud-estice si local in cele estice si sudice. In restul teritoriului vor fi apropiate de normal, cu o tendinta de excedent in centrul tarii.

În octombrie, valorile termice vor fi peste mediile climatologice in sud-est si local in regiunile sudice si vestice, iar in restul teritoriului vor fi apropiate de normalul perioadei. Cât privește cantitatile lunare de precipitatii, acestea vor avea în luna octombrie o tendinta de excedent in cea mai mare parte a tarii.
În noimebrie, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, exceptand nordul, nord-estul si local vestul tarii, unde se pot situa sub aceste medii. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi excedentare in regiunile centrale ale tarii, iar in restul teritoriului vor fi apropiate de mediile climatologice.

De asemenea, în Dobrogea, evoluția temperaturilor medii este următoarea: 16…19 grade în septembrie, 11…14 grade în octombrie, 5…8 grade în noiembrie.
În schimb, evoluția precipitațiilor în Dobrogea se prezintă potrivit estimărilor în felul următor: 23…59 l/mp în luna septembrie, 19…41 l/mp în octombrie și 22…46 l/mp în noiembrie.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii