Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prof. dr. Irinel Popescu a efectuat două intervenții chirurgicale alături de medicii din cadrul Spitalului Județean Constanța (galerie foto)

ro

07 Jun, 2019 19:21 2727 Marime text
Astăzi, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța s-a desfășurat workshop-ul  “Chirurgia hepato-bilio-pancreatică. Prezent și viitor” .

Potrivit reprezentanților SCJU Constanța, evenimentul a debutat cu un curs susținut de către prof. dr. Irinel Popescu. După finalizarea cursului, prof.  dr. Irinel Popescu a efectuat 2 intervenții chirurgicale alături de medicii din cadrul SCJU. Este vorba despre 2 pacienți cu tumori maligne de colon și rect, cu metastaze care trebuiau eliminate din ficat. Intervențiile au fost urmărite de medicii chirurgi specialiști și rezidenți din cadrul SCJU, fiind transmise live în sala de raport a secției Chirurgie I.

„Acțiunea  de astăzi se datorează parteneriatului dintre Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța și Asociația Română de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică și Transplant Hepatic. Colaborarea va fi extinsă, astfel de evenimente urmând să fie organizate și în viitor.
Echipa condusă de prof. dr. Irinel Popescu a efectuat primul transplant hepatic din România, în iunie 1997. Prof. dr. Irinel Popescu este șeful Centrului pentru Boli Digestive si Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni și Președintele Academiei de Ştiinţe Medicale din România” - au transmis reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

Sursa foto: SCJU Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii