Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prof.dr. Adrian Streinu Cercel avertizează O țigară letală cu plante etnobotanice face victime

ro

14 Oct, 2014 17:27 2636 Marime text
Managerul Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balș", prof.dr. Adrian Streinu Cercel, a avertizat marți, la Vaslui, cu privire la apariția pe piață a unei țigări letale cu plante etnobotanice, informează Agerpres.

În România nu au fost semnalate cazuri de deces din cauza respectivei țigări, însă în Republica Moldova s-au înregistrat astfel de cazuri, a afirmat prof.dr. Adrian Streinu Cercel.

"Nu există cazuri de deces în România, dar astfel de situații au fost semnalate în Republica Moldova. Trebuie să tragem un semnal de alarmă, mai ales că suntem la câțiva pași de Prut și pot apărea și la noi astfel de țigări, care nu sunt altceva decât o nenorocire pusă pe piață de niște iresponsabili.

În momentul în care avem astfel de informații este de datoria noastră să atragem atenția atât potențialilor consumatori, cât și medicilor din camerele de gardă ale spitalelor, care pot primi pacienți care au consumat etnobotanice de acest tip, pentru ca ei să știe la ce să se aștepte", a afirmat Adrian Streinu Cercel.

sursă foto: adevarul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii