Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:28 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii Craioveni au ”capturat” zeci de mii de comprimate cu droguri de risc şi mii de mare risc

ro

05 Jun, 2015 18:54 610 Marime text
 
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova  au dispus astăzi reţinerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a inculpaţilor Ghinea Constantin, Bibașcu Marian și Dragu Marian precum și propunerea de arestare preventivă faţă de inculpata Vasile Roxana Liliana,  pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc și mare risc.

            În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014-2015 membrii grupului infracţional organizat  au procurat ilegal  medicamente cu efecte psihoactive, de la depozite și farmacii din București și din județele Gorj și Vâlcea. Ulterior, drogurile de risc erau transportate şi comercializate  în țări din zona scandinavă.
            La data  de 04.06.2015 inculpații Ghinea Constantin și Bibașcu Marian au fost surprinși în flagrant în timp ce încercau să vândă 10.500 de comprimate cu droguri de risc și 480 de comprimate de droguri de mare risc. La aceeaşi dată au fost efectuate 12 percheziții domiciliare pe raza județelor Gorj, Vîlcea și a municipiului București ocazie cu care au fost găsite şi ridicate 9.036 de  comprimate cu droguri de risc precum şi suma de 9.000 de lei și 890 de euro. Faţă de inculpaţii Ghinea Constantin, Bibașcu Marian și Dragu Marian Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
            Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combaterea a Criminalității Organizate Bucureşti şi Craiova şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj şi Vâlcea.
            Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Direcția Operațiuni Speciale. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj.
            Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii