Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:50 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul privind alegerile locale începe luni, la Curtea de Apel Bucureşti

ro

07 Apr, 2016 18:41 811 Marime text
Curtea de Apel București a stabilit pentru data de 11 aprilie primul termen al procesului în care PNL contestă Hotărârea de Guvern de organizare a alegerilor locale într-un singur tur de scrutin. Cererea de chemare în judecată a fost depusă în 9 martie, la Secția de contencios administrativ a Curții de Apel București.
 
Alina Gorghiu declara că, prin deschiderea acestui proces, PNL va putea invoca în instanță excepția neconstituționalității prevederilor alegerii primarilor într-un singur tur. În opinia copreședintelui PNL, într-un singur tur de scrutin ar fi schimbați doar 15-17% dintre primarii actuali din România, în timp ce în două tururi proporția de înnoire ar putea fi de 70%. În urmă cu câteva zile, șefa liberalilor afirma că încă speră în organizarea de alegeri locale în două tururi și preciza că, în câteva zile, Guvernul trebuie să trimită o întâmpinare la sesizarea PNL legată de scrutinul în două tururi către instanța de contencios. Potrivit acesteia, și în cazul unei decizii cu câteva zile înainte de data alegerilor (5 iunie), acestea se pot amâna două săptămâni.
 

"Eu nu cred că timpul ar trebui să blocheze un demers care duce la ideea de democrație în România și la legitimitatea primarilor. E timp suficient. Și dacă se pronunță cu câteva zile înainte, avem tot timpul din lume să organizăm, peste două săptămâni, după data de 5 iunie, alegeri. (...) Încă toată lumea știe în acest moment de un tur de alegeri. Dar dacă vă uitați pe orice analiză sociologică făcută pe acest subiect (...), o să vedeți că apetența pentru două tururi de alegeri e foarte mare. A fost una dintre solicitările celor care au protestat anul trecut după Colectiv", a precizat Gorghiu.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii