Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:38 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesiunea „Calea mărturisitorilor români”. De la Monumentul Memorial Poarta Albă la Mănăstirea Galeşu

ro

13 Jun, 2017 02:34 2847 Marime text
Proiectul „Apărători ai Ortodoxiei între Dunăre și Mare în timpul comunismului” continuă cu un eveniment dedicat memoriei celor care au suferit sau au murit pentru credință și libertate în regimul comunist.
 

Astfel sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 09:00, procesiunea „Calea mărturisitorilor români”, va porni de la Monumentul Memorial Poarta Albă și se va încheia la Mănăstirea Galeșu, pe o distanță de cinci kilometri.

 
Evenimentul va continua de la ora 13:00, în incinta Mănăstirii Galeșu, unde se va desfăşura o masă rotundă cu tema „În căutarea poporului pierdut”.
 

Participă ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, Marius Oprea (cercetător IICCMER), Adrian Nicolae Petcu (istoric), Paul Andreescu (președinte AFDPR Constanța), Carmen Ciornea (Universitatea „Ovidius” Constanța), protosinger Maxim Vlad (Universitatea „Ovidius” Constanța) și Ionuț Druche (cercetător Arhiepiscopia Tomisului).   

                    
Trebuie făcută precizarea că organizatorii pun, gratuit, la dispoziţia celor ce doresc sa participe la procesiune două autocare, fiecare a câte 50 de locuri.
 

Plecarea din Constanţa va fi la ora 08:00, din staţia de la Vaporaşul de la Gară, iar întoarcerea la ora 15:00. 

 
Programarile se vor face, în limita locurilor disponibile, şi detalii la telefon 0728.583.182.

Sursa foto: Facebook/Aparatori ai Ortodoxiei intre Dunare si Mare in timpul comunismului


 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii