Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:29 03 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Probleme pe calea ferată din cauza fenomenului „freezing rain“. Circulația trenurilor, afectată de gheață (video)

ro

25 Jan, 2019 11:21 1203 Marime text
Reprezentanții CFR Infrastructură au anunțat că sunt probleme în traficul feroviar din cauza fenomenului meteo freezing rain. 

Mai exact linia de contact este acoperită de polei în stația Fundulea, dar și în stația Buftea. 

Un număr de cinci trenuri au întârziere la sosirea în Gara de Nord, vineri, în condiţiile în care, între staţiile Periş, Buftea şi Chitila continuă să se înregistreze fluctuaţii de tensiune, informează CFR Infrastructură citat de Agerpres.ro

"Între staţiile Periş - Buftea - Chitila se înregistrează în continuare, în anumite intervale orare, fluctuaţii de tensiune, care necesită încercări repetate de cuplare a pantografului la linia de contact pentru realimentarea locomotivelor cu energie electrică astfel încât să-şi poată continua călătoria. La această oră, din cele 12 trenuri anunţate să gareze în Bucureşti Nord, doar 5 trenuri au întârziere la destinaţie", precizează compania.


Personalul feroviar acţionează la această oră pentru curăţarea liniei de cale ferată de grohotişul şi stâncile prăbuşite de pe versant, dar şi pentru tăierea şi îndepărtarea copacilor căzuţi.

Pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar pe raza Reg Craiova s a luat măsura de a se asigura transbordare cu mijloace auto pe relaţiile Valea Sadului - Petroşani (pentru călătorii din trenurile R 2081, R 2083 şi IR 1821) şi Petroşani - Târgu Jiu pentru călătorii din trenul IR 1824 care avea ca staţie de destinaţie Târgu Jiu.

Trenul IR 1821, care circulă în relaţia Bucureşti - Arad, a fost redirecţionat pe ruta ocolitoare Filiaşi - Dr Turnu Severin - Timişoara - Arad. 

Sursa foto-video: CFR Infrastructură

Ti-a placut articolul?

Comentarii