Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prinţul Paul Philippe şi soţia sa, Lia Georgia, implicaţi în dosarul retrocedărilor ilegale

ro

15 Oct, 2014 13:17 2220 Marime text
Prinţul Paul Philippe şi soţia sa, Lia Georgia au fost chemaţi astăzi la DNA Braşov în dosarul retrocedarilor ilegale. Cei doi sunt implicaţi în reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier aparţinând Casei Regale, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

Potrivit surselor invocate, miercuri dimineaţa au fost facute percheziţii la domiciliul celor doi din Bucureşti.

Din probe a rezultat, sustin sursele citate, ca Paul Philippe si Lia Georgia, cu sprijinul juristei acestora, Ciocoiu Alina Carmen, pretinzand ca sunt mostenitorii bunurilor detinute de Casa Regala a Romaniei, au cumparat influenta de la Iacob Sorin Ion, care le-a promis ca va interveni, direct sau indirect, pe langa functionari cu atributii in materia reconstituirii dreptului de proprietate pentru obtinerea mai multor bunuri imobile (terenuri si cladiri).

Documentele din dosar releva ca un prim obiectiv l-a reprezentat reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier de aproximativ 30.000 de hectare situat pe raza orasului Brosteni, judeţul Suceava. Ei ar fi facut demersuri si ar fi incercat sa capaciteze Comisia locala de fond funciar Brosteni sa se pronunte favorabil asupra unei cereri mai vechi formulate de Paul-Philippe fapte in derulare stopate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii