Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:28 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul ministru Mihai Tudose vrea un Guvern cu mai puține ministere. Ce a declarat despre programul de guvernare

ro

10 Jan, 2018 22:02 415 Marime text
Premierul Mihai Tudose a vorbit în cadrul unei emisiuni la Antena 3 și despre activitatea Guvernului, dar și despre restructurarea acestuia.

”Nu dau note, notele trebuie să le dea cetățenii. Noi ne-am îndeplinit partea de guvernare pentru perioada de timp. Am mărit salariile, pensiile, am început anul în deficitele stabilite, am depășit cele mai optimiste previziuni în ceea ce privește Banca Mondială. Ne-au creditat cu o creștere de peste 4. Avem o creștere de 6.4-6.5. S-a îmbunătățit ratingul de creștere al României, vă asigur că va fi mai mult. Vom scoate România din zona în care a fost în ultimii 27 de ani. Cu o autostradă de la Ungheni-Iași-Brașov care apoi să iasă din țară. O autostradă de care nu s-a vorbit. București-Craiova-Caraș-Timișoara. Și la sud de Carpați tot țara noastră e. Toate sunt discutate cu BERD, cu Banca Mondială și ne apucăm de treabă. Dacă le pornim, nu le mai oprește nimeni. Este vorba de 10 miliarde. Începem anul ăsta Brașov-București să fie gata” - a declarat Mihai Tudose. 

 
Acesta este de părere că un Guvern cu 28 de ministere e cam mult.

”Eu mi-aș dori să înceapă cu 1. Că-s 11, că-s 19, să înceapă cu 1. S-au creat de-a lungul timpului o mulțime de pui. Le-aș dori comasate la loc. Elimină birocrația. Să limităm cheltuielile, să eficientizăm actul administrației publice. Eu nu fac parte din nicio tabără, din niciun trib, sunt membru PSD. Eu m-am angajat la debirocratizare. Stau în funcția asta căt simt că pot să ceea ce cred că e bine. Dacă nu mai simt, mă duc acasă.  Nu am niciun membru al Guvernului, cu excepția cazului de astăzi cu care să nu pot lucra. Ieri vă spuneam altfel, dar azi am fost mințit cu martori. Dacă se consideră că nu am dreptate, eu plec acasă. Că nu sunt ultimul prim-ministru. Eu vreau un guvern mai suplu. Să nu mai alerge cetățeanul” - a mai adăugat șeful Executivului. 

 
Mihai Tudose a mai precizat că la Ministerul Sănătății e o chestiune de sistem care se apără.

”Au fost niște oameni care nu au fost deranjați de nimic. Începem să deranjăm. Eu vă asigur că domnul Bodog încearcă să rezolve problemele sistemice. Nu e un demers de efort, ci de rezultat. Trebuie să ne și reușească. Am văzut o scrisoare trimisă domnului Bodog trimisă de un secretat de stat în care acesta își exprima îngrijorarea legată de aprovizionarea cu vaccinuri. Era tocmai secretarul de stat care se ocupa de vaccinuri. I-am reproșat că domnul respectiv mai e secretar de stat. E mai ardelean așa” - a mai precizat premierul. .

Sursa: Antena 3

Ti-a placut articolul?

Comentarii