Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul avion-hotel din lume este gata pentru “decolare”

ro

04 Jan, 2009 22:05 1148 Marime text

Primul avion-hotel din lume, "Jumbo Hostel" este gata pentru "decolare", având 25 de camere, fiecare de aproximativ şase metri pătraţi.

Acestea sunt mobilate cu paturi din metal, care au deasupra compartimente pentru bagaje şi televizoare cu ecran plat. Spre cabina de pilotaj se află biroul de recepţie şi o cafenea, iar în celălalt capăt al avionului sunt duşurile şi tualetele. Primul avion-hotel a fost construit într-o aeronavă veche, Boeing 747, a cărei punte superioară a fost transformată într-o sală de conferinţe, iar carlinga în capelă pentru căsătorii.

"Jumbo Hostel" a fost ideea omului de afaceri suedez, Oscar Dios, citat de Mediafax.ro, care a afirmat: "Deja avem 200 de rezervări. Interiorul avionului arată foarte bine şi a fost amenajat în stilul anilor '70. Toţi angajaţii vor purta uniforme clasice de membri de echipaj. Avionul are o capacitate de 74 de locuri, dar construim mai multe camere în cabinele motoarelor, sub aripile acestuia, astfel că numărul va ajunge la 82". Potrivit sursei citate, avionul este pregătit pentru a-şi primi oaspeţii luna aceasta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii