Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre rămâne fără Consiliu Local? S-a cerut în instanţă dizolvarea legislativului local

ro

26 Aug, 2014 08:58 3251 Marime text
Consiliul Local Municipal Constanţa ar putea fi dizolvat. Motivaţia? Primarul Radu Mazăre nu a mai convocat consilierii în şedinţă de mai bine de două luni. Un tânăr, student la Facultatea de Drept, a depus deja la Tribunalul Constanţa o cerere pentru dizolvarea legislativului local, transmite Digi 24.

Ultima şedinţă de Consiliu Local a fost pe 23 iunie şi, potrivit Legii, pe 23 august consilierii locali ar fi trebuit convocaţi din nou, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Alexandru Bajdechi, tânărul care a depus cererea de dizolvare a Consiliului Local,  spune că este dreptul său să ia atitudine atunci când legea este încălcată.

Reprezentanţii Primăriei Constanţa se apără şi spun nu se pune problema dizolvării Consiliului Local pentru că următoarea şedinţă este deja stabilită pentru data de 28 august, afirnând că "legea spune că o dată pe lună" se poate organiza şedinţă de consiliu local.

Avocatul Gheorghe Dinu, contactat de Digi 24, este de altă părere.
„Acestea încep în ziua în care încep şi se termină în luna şi ziua corespunzătoare. Spre exemplu, să admitem că încep pe 23 iunie şi durează o lună, atunci, pe 23 iulie se împlineşte termenul. Dacă sunt 2 luni, atunci pe 23 august”, a declarat pentru Digi 24, avocatul Gheorghe Dinu.

Dacă Tribunalul admite cererea studentului, am putea asista la Constanţa la organizarea de alegeri anticipate pentru stabilirea componenţei Consiliului Local în tandem cu alegerile prezidenţiale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Carina 03 Sep, 2014 13:15 O initiativa foarte buna, care demonstreaza ca si cei mai tineri sunt interesati de soarta tarii in care s-au nascut si traiesc!