Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:11 17 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău despre hotărărea pronunțată în luna februarie de Înalta Curte de Casație și Justiție în Dosarul Retrocedarilor

ro

15 Feb, 2019 14:08 1591 Marime text
La finalul ședinței de îndată a Consiliului Local al Municipiului Constanța, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău a vorbit despre sentința definitivă din Dosarul Retrocedărilor. 

Primarul Făgădău a transmis că pe pagina de internet a Primăriei Constanța au fost publicate cele 12 dispoziții ale instanței. 

”Vom analiza atent cele 12 dispoziții. Vreau să îi asigur pe constănțeni că procesul va fi transparent. Am informat Camera Notărilor Publici privind situația terenurilor din dosar. Am dat dispoziție ca să fie identificate toate terenurile” - a precizat primarul Decebal Făgădău.  

"Am văzut că este un subiect fierbinte, am publicat pe site-ul Primăriei cele 12 dispoziții ale ICCJ. Am publicat integral. Ne dorim un proces transparent, clar, sigur. Hotărârea va naște situații complicate, punerea ei în aplicare trebuie făcută de specialiști, am completat echipa din aparatul de specialitate", a declarat Decebal Făgădău.


Totodată, despre situația sa patrimonială și fiscală, edilul a menționat că acestea se regăsesc în declarațiile sale de avere și interese. 

”Nu am nimic de ascuns, nu mă simt vinovat de nimic. Am declarat cu toate detaliile și cu virgulă de la cine am cumpărat și cui i-am înstrăinat, atunci când a fost cazul. Nu sunt un om avut. Cea mai mare bogăție a mea este familia și faptul că am fost votat primarul municipiului Constanța. Voi aplica legea, voi respecta drepturile tuturor și a municipiului Constanța și voi pune în aplicare decizia Înaltei Curți. Dacă voi fi într-o stare de incompatibilitate, o voi anunța singur. Nu am nevoie de avocat. Am supus mereu votului consilierilor locali faptul dacă, în anumite cazuri, ne-am constituit sau nu parte civilă.” - a mai precizat primarul Decebal Făgădău. 

De asemenea, Decebal Făgădău fiind întrebat dacă a discutat cu fostul primar Radu Mazăre, a precizat că nu a existat comunicare între el și fostul primar Radu Mazăre întrucât a existat o interdicție impusă prin ordonanță. Edilul a adăugat că a primit prin poștă demisia lui Radu Mazăre. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii