Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Mihail Kogălniceanu a deschis Târgul de Crăciun

ro

22 Dec, 2013 15:28 2947 Marime text
Primarul Ancuța Belu a deschis ieri după-amiază, în Parcul Tineretului din Kogălniceanu, Târgul lui Moș Crăciun. Localnicii și constănțenii sunt așteptați și astăzi, între orele 14.00 - 19.00, în Parcul Tineretului din Mihail Kogălniceanu pentru a participa la cea de-a doua zi dedicată evenimentelor de Crăciun.

Participanții la târg se vor putea bucura de o atmosferă de sărbătoare autentică de la care nu lipsesc produsele tradiționale românești și muzica specifică acestei perioade, prin prezența unor artiști consacrați.
Părinții care vin însoțiți de copii le vor face acestora o mare bucurie, întrucât în parc a fost amenajat un țarc cu patru ponei.

De asemenea, seara o feerie de lumini și culori cuprinde comuna Mihail Kogălniceanu, dar mai cu seamă parcul central, unde beculeţele de sărbătoare sunt dispuse sub diverse forme întruchipându-i pe Moș Crăciun și trăsura sa, dar și un om de zăpada și alte figurine.

În cadrul evenimentului sunt prezenţi nu mai puţin de 30 de expozanţi cu obiecte tradiţionale, ceramică pictată, lemn cioplit, icoane şi pânzeturi brodate, costume şi măşti tradiţionale, jucării din lemn şi instrumente muzicale, globuri pictate manual, coroniţe din crenguţe de brad, ghirlande şi lumânări parfumate, precum şi produse gastronomice tradiţionale, turtă dulce, cozonaci, prajituri, magiun, miere şi produse apicole. Cârnaţiii, toba şi pastrama nu lipsesc din cadrul târgului. Cei care vor să surprindă plăcut pe cineva, pot opta pentru cadouri constând în obiecte de îmbrăcăminte, încălţăminte, bijuterii, cosmetice.

Spectacolul va fi deschis astăzi de Mocăncuţa, Noua Dance, Yildizlar, Nelu Ianca şi Vanghilismo. Vor urma apoi momentele pregătite de Irina Loghin, Stela Popescu, Raoul, Alesis, Mirela Ursache, Diana Ioniţă, Nicoleta Buga Neagu şi Grupul Mugurii.

Sâmbătă, 21 decembrie, au fost în mijlocul localnicilor Ansamblul Mocăncuţa, Ansamblul Noua Dance, Ansamblul Yildizlar, Nelu Ianca, Ansamblul Armânesc Vanghilismo, Mirabela Dauer, Elisabeta Turcu, Mihai Trăistariu, Autentic, Mădălina Manolache, Atena Bratosin Stoian, Andrada, Trupa Cronos.

În perioada 16-20 decembrie, până să înceapă spectacolele, Moş Crăciun a împărțit peste 3.000 de daruri copiilor şi vârstnicilor din localitate. Cadourile încredinţate de Moş Crăciun autorităţii locale, au ajuns la toţi cei 1.600 de preşcolari şi şcolari ai claselor 0 - XII din Mihail Kogălniceanu, dar și la cele 1.500 de familii de bătrâni din comună.












Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pocea 24 Dec, 2013 10:43 ADMINISTRATOR ZIUA DE CONSTANTA: respectati normele de postare.
  • pitulice 24 Dec, 2013 09:36 Administrator ZIUA de Constanta: va rog sa recititi textul(comentariul)trimis pentru postare si care nu respecta regulile noastre. va multumim pentru intelegere.