Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa acţionează în municipiu. Ce măsuri s-au luat

ro

20 Mar, 2018 13:37 1663 Marime text
Centrul Meteorologic Regional Dobrogea a emis un nou cod galben de precipitații sub formă de ploaie, lapoviţă, ninsoare și formare de polei. Vântul va avea intensificări cu viteze de până la 65 km/h, iar temperaturile se vor încadra între -3 și 2 grade Celsius.
 
Pentru a asigura condiții propice pentru circulația autovehiculelor, 9 sărărițe continuă să împrăștie material antiderapant pe străzile din municipiul Constanța, pornind din următoarele intersecții: Poarta 1, bd. Ferdinand – bd. Tomis, bd. Mamaia - Pescărie, bd. Lăpușneanu - bd. Aurel Vlaicu, str. Suceava - Boema, bd. I.C. Brătianu, șos. Mangaliei – bd. 1 Mai, bd. I.C. Brătianu-Cora, bd. Aurel Vlaicu – Pod Cumpenei. Zonele vizate în principal sunt intersecțiile, străzile care se află în pantă, bulevardele, străzile principale și instituțiile publice. Totodată, 22 de utilaje cu lamă sunt pregătite pentru a interveni dacă situația o va impune.                                                                              

De asemenea, reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi, din cadrul Primăriei sunt pregătiți să intervină cu 4 echipe formate din alpiniști și țapinari. Totodată, reprezentanții Poliției Locale împreună cu reprezentanți ai Poliției Rutiere patrulează pentru asigurarea fluenței traficului rutier și vor interveni în cazul în care situația o impune. În același timp, reprezentanți ai Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei sunt pregătiți permanent pentru a interveni.                                                                                   

"În aceste condiții, rugăm conducătorii auto să nu staționeze autoturismele sub copaci pentru a preîntâmpina avarierea acestora și să faciliteze accesul autovehiculelor cu competențe în asigurarea serviciilor de urgență. De asemenea, facem apel către constănțeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie", anunţă Municipalitatea.                                

"Pentru a evita posibilele accidente, recomandăm participanților la trafic să circule cu viteză care să nu depășească 30 km/h, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă. Totodată, recomandăm folosirea mijloacelor de transport în comun și evitarea folosirii autovehiculelor personale, precizează Primăria.
 
Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:                                          
Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;                  
Dispecerat Serviciul Administrare Spații Verzi – 0722545366/ 0241/488171;                  
Dispecerat Poliția Locală – 0241/484205

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii