Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:56 30 03 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Primari şi agenţi economici din Constanţa şi Tulcea, victime ale unor falşi procurori DIICOT

ro

13 Oct, 2014 13:51 1747 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) lansează un apel pentru întărirea vigilenţei primarilor şi administratorilor de firme care deţin terminale de tip PayPoint (folosite pentru încasare plăţi facturi, rate, încărcare electronică cartele telefonice, transfer de bani), astfel încât să nu devină victime ale persoanelor care, dându-se drept procurori D.I.I.C.O.T., încearcă să obţină informaţii susceptibile a fi folosite pentru fraudarea societăţilor comerciale respective.

Potrivit DIICOT, recent câţiva primari din judeţele Constanţa şi Tulcea au fost contactaţi telefonic de către o persoană care şi-a arogat calitatea de procuror D.I.I.C.O.T. şi a solicitat prin telefon, date despre toate societăţile comerciale ce deţin terminale PayPoint din raza primăriilor respective. În baza acestor informaţii obţinute, falsul procuror D.I.I.C.O.T. a contactat administratorii societăţilor comerciale de la care a solicitat şi în unele cazuri a obţinut informaţii despre angajaţi, precum şi coduri de reîncărcare ale cartelelor de telefonie mobilă. Totodată, administratorii au fost îndrumaţi de falsul procuror să se prezinte la D.I.I.C.O.T cu toate datele şi documentele solicitate telefonic.

D.I.I.C.O.T. atenţionează că aceasta nu este o manieră de lucru proprie procurorilor şi atrage atenţia primarilor şi administratorilor societăţilor comerciale să nu ofere prin telefon informaţii de genul celor arătate, să verifice la unităţile D.I.I.C.O.T. din zonele teritoriale aferente şi să anunţe imediat poliţia de pe raza teritorială despre astfel de situaţii.

UPDATE, ora 16.36

Primarii din Poarta Albă şi Saraiu sunt doi dintre aleşii locali din judeţul Constanţa care ne-au confirmat că au fost contactaţi pe numărul de telefon al primăriei de către o persoană care s-a prezentat drept procuror DIICOT.

Ti-a placut articolul?

Comentarii