Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:31 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primar, trimis în judecată pentru conflict de interese

ro

25 Oct, 2016 11:03 816 Marime text
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curte de Apel Timişoara au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a lui Ioan Dan Şimon pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit s-a reţinut următoarea stare de fapt:

„Inculpatul Şimon Ioan Dan, în calitate de primar şi ordonator de credite al Comunei Şimand, în perioada 2011-2012, în mai multe rânduri (56 de acte materiale), a achiziţionat bunuri în valoare totală de 10.287,05 lei de la o societate comercială al cărei unic asociat şi administrator era soţia sa, creându-i astfel acesteia în mod indirect un folos material.
 
În aceiaşi calitate, în perioada 2008-2011 inculpatul a încheiat, pentru autoturisme aparţinând Consiliului Local Şimand mai multe contracte de asigurare (28 de acte materiale) cu două firme de asigurări, ce au fost reprezentate ca agent de retail de soţia inculpatului. Prin încheierea contractelor s-a produs în favoarea soţiei un folos material, constând în comision în sumă de 712,96 lei“, conform procurorilor.
 
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Chişineu Criş.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii