Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:54 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primar, exclus din PSD „Nu doresc să fiu scos pe ușa din spate, după 17 ani”

ro

14 Jan, 2017 21:26 1748 Marime text
Primarul din Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbție de fonduri europene din țară, Gheorghe Damian, exclus vineri din PSD, a afirmat, în această seara, într-o postare pe o rețea de socializare, că nu dorește să fie scos „pe ușa din spate'' a unui partid din care a făcut parte 17 ani și de care este „legat sufletește'' și că, în consecință, va ataca decizia Comitetului Executiv Județean Alba.

„Sunt un om legat sufletește de PSD și nu doresc să fiu scos pe ușa din spate din acest partid alături de care am avut rezultate foarte bune în ultimii 17 ani. Vă anunț pe această cale că voi ataca, conform statutului, decizia de excludere a mea din partid și doresc să fac acest lucru într-o manieră în care să limitez cât mai mult prejudiciul de imagine pe care l-ar putea avea PSD în Alba. Îmi respect colegii și respect statutul partidului. Cred cu tărie că Partidul Social Democrat este un partid modern, construit pe valori europene și în care primează democrația'', a declarat, potrivit unui comunicat postat pe contul său de Facebook, Gheorghe Damian, care este și vicepreședinte al PSD Alba, scrie Agerpres.

Damian a adăugat că rămâne ''fidel'' valorilor social-democrate.

''Din anul 2000 sunt trup și suflet alături de PSD, am crezut și cred în acest partid și am rămas alături de el chiar și în momente grele, în care alții îmi promiteau tot felul de favoruri pentru a trăda. Nu am trădat, pentru că nu am în sânge trădarea, ci sunt un om sincer, crescut la țară, care știe ce înseamnă cuvântul dat și onoarea'', a spus primarul.

Gheorghe Damian, aflat la al V-lea mandat consecutiv de primar, reales în vara anului trecut cu 85%, a ținut să le mulțumească tuturor celor care i-au transmis mesaje de susținere și solidaritate. ''Și nu ați fost puțini, iar pentru un om care crede în oameni aceste mesaje înseamnă speranța că putem construi împreună o Românie puternică, în care să conteze valorile, onoarea și respectul reciproc'', a declarat edilul.

El susține că i s-a imputat de conducerea județeană rezultatul de la alegerile parlamentare, deși în Alba PSD a obținut un 'rezultat istoric', câștigând în 9 din cele 11 orașe și municipii din județ, inclusiv în Alba Iulia.

Cel mai longeviv primar social-democrat din Alba, Gheorghe Damian, a fost exclus, alături de consilierul județean Ioan Florea, din partid, ca urmare a unei decizii a Comitetului Executiv Județean. Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, a evitat să facă publice motivele celor două excluderi, arătând că ''sunt probleme interne'' ale partidului și că nu dorește să intre ''în detalii''.


Sursa foto: stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii