Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE4-Prima şedinţă din acest an a CJC a început! (galerie foto)

ro

04 Feb, 2016 13:24 1816 Marime text
La această este în plină desfăşurare prima şedinţă ordinară din acest an a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), în cadrul căreia aleşii trebuie să supună la vot, printre altele, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul în curs. La şedinţă sunt prezenţi 32 de consilieri judeţeni.
 
Ca la prima şedinţă de Consiliu Judeţean din fiecare an, cele mai importante proiecte sunt cele legate de aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli la instituțiile din subordinea CJC, a explicat Cristinel Dragomir în debutul şedinţei.
 
Consilierul Nicolae Ciucă a luat cuvântul, cerând explicaţii cu privire la organigrama care este trecuta în denumirea proiectului de hotărâre.  

Vă prezentăm şi ordinea suplimentară a şedinţei de astăzi. 
 






 
 


UPDATE4, ora 15.10:

 

Bugetul pe 2016 arată bine, fiind de 109 milioane de lei. Anul trecut a fost de 110 cu tot cu sumele din proiecte.
 


UPDATE3, ora 14.39:

 

Consilierii au dezbătut și proiectul 47 privind alocarea unei sume Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa. În urma discuţiilor, s-au alocat 6 milioane de lei pentru Spitalul Judeţean Constanţa după cum urmează: 4 milioane pentru reabilitarea Secţiei de Obstetrică Ginecologie, 500.000 de lei pentru echiparea secţiei de Ortopedie Pediatrică şi 1,5 milioane de lei pentru cheltuieli cu materiale pentru Spital. 



La RAJDP a fost însuşită numirea administratorului special Stan  Virgil.

„Hotărîrea nu ne implică cu nimic”, a declarat Cristinel Dragomir.

Acum se trece la votul bugetului de venituri şi cheltuieli pentru CJC, adică proiectul 43.
Consilierul George Măndilă a reproşat actualei conduceri a CJC că dezbaterea pe buget s-a făcut prea din scurt şi că această dezbatere s-a făcut cu câteva ore înainte de a fi supus votului.

„Să ştiţi că am vrut să amânăm şedinţa, dar legea ne obligă. Astăzi expiră termenul legal în care putem vota bugetul. Dacă nu îl votăm azi, Trezoreria nu ne-ar fi alimentat conturile... şi cum salariile tuturor instituţiilor se iau în jur de 7 ale fiecărei luni, nu am vrut să iscăm panică”, a explicat Cristinel Dragomir.

„De unde vin sumele reportate din 2015 pentru anul 2016?”, a intrebat Măndilă.

„Aceste sume provin din faptul că nu s-au terminat toate lucrările pe proiectele cuprinse pe anul trecut”, a explicat Dragomir. 


UPDATE2, ora 14.24:

În cadrul şedinţei a fost luat în dezbatere şi proiectul 25, cel privind privind aprobarea revizuirii şi actualizării bugetului şi a cheltuielilor legate de bugetul proiectului „Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava”, de la Topalu. Se pare că proiectul va beneficia de o sumă mare de bani pentru a fi finalizat. S-a subliniat faptul că anul trecut, când proiectul era în lucru, fiind executat deja 50-60% din el, a existat o cercetare penală asupra executantului. De aceea, au fost suspendate plățile, constructorul a fost arestat și a fost suspendată activitatea la proiect.
Se va organiza o licitație pentru finalizarea lucrărilor.
La proiectul 35, privind aprobarea încheierii unui contract de servicii de asistare, consiliere şi reprezentare juridică, au fost 10 voturi împotrivă și 23 ”pentru”.
Cu privire la această hotărâre, liberalii au cerut mai multe explicații.
Proiectul nr. 37, privind Constituirea dreptului de administrare în favoarea Spitalului Clinic Judeţean De Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa a unor imobile aflate în domeniul privat al Judeţului Constanţa, a fost retrase de pe ordinea de zi deoarece nu sunt documentele gata.
La proiectul 45, privind retragerea Judeţului Constanţa – Consiliul Judeţean Constanţa din Asociația “Clubul Sportiv Top Spin – 08 Constanţa”, Clubul s-a dizolvat . 
 

UPDATE1, ora 13.36:

Consilierul judeţean George Măndilă a solicitat înainte de a se vota punctul 19, cel privind aprobarea revizuirii şi actualizării bugetului şi a cheltuielilor legate de bugetul proiectului „Centrul multifuncţional educativ pentru tineret”, mai multe explicaţii cu rivire la activităţile pe care centrul cultural judeţean le va derula.
Directorul DJDF Varsami Cojocaru a specificat că încă nu s-a definitivat calendarul, dar va urma să se facă și acest lucru.
Proiect nr.32 privind aprobarea atribuirii Licenţei de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale conform Legii serviciilor de transport public local nr.92/2007 a trecut cu 32 de voturi ”pentru” şi o abţinere.

Consilierul George Măndilă a declarat că i se pare un preţ mare de 0,5 lei pentru serviciile de copiere a documentelor ce constituie informaţii de interes public create şi/sau gestionate de către CJC. De aceea s-a propus un preţ de 0,2 lei per A4. 



 
 























 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii