Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:42 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima şedinţă a PSD Constanţa cu Moga preşedinte interimar Suspendarea lui Nicuşor Constantinescu din funcţia de primvicepreşedinte, dezbătută la o cafea

ro

17 Apr, 2015 14:23 1494 Marime text
 
Senatorul Nicolae Moga, preşedinte interimar al PSD Constanţa după demisia lui Radu Mazăre din funcţie, i-a convocat mâine, de la ora 11.00, pe colegii săi, în prima şedinţă de la preluarea funcţiei. Potrivit declaraţiilor lui Moga, este vorba despre "o şedinţă informală, fără presă, este mai mult o întâlnire la o cafea, o şedinţă ca de după sărbători". Senatorul a subliniat că nu există o ordine de zi a evenimentului. Întrebat dacă, în contextul întâlnirii, va fi ridicată problema suspendării lui Nicuşor Constantinescu din funcţia de prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa, Nicolae Moga a explicat: "Nu neapărat, pentru că nu există o ordine de zi, nu vor fi discuţii punctuale. Dar poate că se va vorbi despre toţi cei care sunt afectaţi de rezoluţia Consiliului Naţional al PSD. Vom trimite adrese către toate organizaţiile PSD din judeţ şi, ulterior, vom vedea ce trebuie făcut".Amintim că, potrivit noului statut al PSD, membrii de partid care fac parte din Guvern sau din conducerea Parlamentului îşi pierd automat funcţia dacă sunt urmăriţi penal în dosare de corupţie. Nu mai puţin important, conform noilor principii de integritate ale PSD, membrii de partid trimişi în judecată în cazuri de corupţie îşi pierd funcţia din care au fost numiţi cu sprijinul PSD şi sunt suspendaţi din funcţia politică în care au fost aleşi. Cu alte cuvinte, situaţia preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa va fi discutată, mâine... la o cafea. Va fi interesant de urmărit ce decizie vor lua colegii săi de partid.

Totuşi, liderul interimar al PSD Constanţa a ţinut să precizeze că o decizie oficială nu va fi luată mâine, ci în prima şedinţă care va avea loc după evenimentul programat mâine. Moga a declarat, de asemenea, că mâine va fi stabilită frecvenţa şedinţelor interne ale PSD Constanţa.

Cristinel Dragomir, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJC, a confirmat că va participa mâine la această şedinţă informală, dar a mărturisit că nu ştie să existe, pe ordinea de zi, un punct privind suspendarea lui Constantinescu din funcţia deţinută în partid.

UPDATE 14.51

Vicepreşedintele CJC Cristian Darie, cunoscut drept unul dintre apropiaţii lui Nicuşor Constantinescu, e ezitat să comenteze pe marginea suspendării acestuia din funcţia de primvicepreşedinte al PSD Constanţa. "Dacă se va discuta, mâine, îmi voi spune părerea în interiorul partidului. Eu cred însă că un om trebuie să fie condamnat ca să poată fi considerat vinovat. Dar noi, pesediştii, suntem disciplinaţi în general, iar conducerea centrală a partidului a luat o decizie (n.r. cu privire la membrii care au probleme cu Justiţia)".

UPDATE 15.14

Conform declaraţiilor liderului interimar al PSD Constanţa, mâine va fi ridicată şi problema demisiei senatorului Alexandru Mazăre din partid. Nicolae Moga susţine că nu există, până la această oră, o demisie scrisă a parlamentarului. Amintim că, în ziua lansării partidului lui Mircea Geoană la Constanţa, senatorul Mazăre a declarat că nu mai e deloc convins că se va alătura acestei noi formaţiuni politice. Pe de altă parte, Alexandru Mazăre nu a ascuns deloc faptul că nu mai este interesat să facă politică după momentul 2016.

UPDATE 15.23

Contactat telefonic, Felix Stroe, fost vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa, a declarat că, din moment ce a demisionat din toate funcţiile deţinute în partid pe data de 17 noiembrie a anului trecut nu va comenta în niciun fel posibila suspendare din funcţia politică a lui Nicuşor Constantinescu. "Nu pot să fac o declaraţie, nici pro, nici contra, sunt simplu membru". Stroe a subliniat, în acest context, că decizia demisiei sale, ulterior alegerilor prezidenţiale, din funcţia de vicepreşedinte al PSD Constanţa este "definitivă şi irevocabilă. "Nu voi pleca niciodată din PSD, rămân simplu membru. Dar trebuie să spun că nu mă interesează să candidez nici pentru funcţia de primar, nici pentru funcţia de preşedinte al CJC. Nu îmi doresc nici funcţia de prefect", a mărturisit Felix Stroe.
Am încercat să aflăm un punct de vedere legat de posibila suspendare din funcţie a lui Constantinescu şi de la deputatul Radu Babuş. Acesta însă nu a răspuns. În eventualitatea în care o va face, declaraţia sa va fi publicată. Nici viceprimarul cu atribuţii de primar Decebal Făgădău, lider al Organizaţiei Municipale a PSD Constanţa, nu a putut fi contactat. Ca şi în situaţia deputatului Babuş, dacă va transmite o declaraţie, aceasta din urmă va fi publicată.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii