Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:35 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima platformă din România de tranzacţionare a monedei Bitcoin Într-o cafenea din Constanţa se plăteşte cu această monedă

ro

08 Jan, 2014 22:03 3506 Marime text
Proprietarul platformei este Horea Vuşcan, vicepreşedinte al Partidului Verde şi antreprenor. El a afirmat că la finalul anului trecut a testat şi utilizat platforma.
"Bitcoin este o monedă privată care a apărut în 2009. Are multe facilităţi, căci se transmite direct între oameni, fără intermediari care să impună costuri de tranzacţionare. Bitcoin este într-o piaţă liberă, necontrolată de niciun stat, preţul ei fiind dictat de cerere şi ofertă", a spus Vuşcan într-o conferinţă de presă online.
El a arătat că în urma creării unui cont personal utilizatorii platformei pot face tranzacţii şi transferuri din lei în bitcoin şi invers, o unitate de bitcoin având o valoare de circa 2.400 lei, şi a spus că până anul viitor nu va impune niciun fel de comisioane de tranzacţionare.
Care este cafeneaua din Constanţa?
Deşi reprezentanţii mai multor bănci din întreaga lume consideră că investiţiile în moneda Bitcoin sunt riscante, întrucât aceasta nu este reglementată de nicio bancă naţională şi de niciun guvern, dar şi din cauza fluctuaţiilor de valoare ale acesteia, Horea Vuşcan afirmă că moneda virtuală este o investiţie de viitor.
În prezent, potrivit lui Vuşcan, în România sunt înregistrate două afaceri care acceptă plata cu moneda virtuală Bitcoin.
"Există un restaurant în Bucureşti şi o cafenea în Constanţa. Dar, am citit în presă, spre exemplu, că se vând case în Pipera pe Bitcoin", a spus Vuşcan.
Noi nu ştim despre care cafenea este vorba dar luăm de bună declaraţia lui Vuşcan.
Sursa: gandul.info
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • abcd 08 Jan, 2014 22:19 si care e cafeneaua?!!?