Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima misiune a elicopterului Ministerului Afacerilor Interne în Italia

ro

01 Sep, 2016 11:37 1750 Marime text
Un elicopter de tip EC-135 al Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, va participa începând de astăzi, și până la sfârșitul lunii octombrie, la Operațiunea Comună Triton – Italia 2016 a Agenției Frontex, din cadrul Rețelei Europene de Patrulare (EPN - European Patrol Network).
 
Misiunea a fost aprobată de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, ca și contribuție a MAI la acțiunile desfășurate în cadrul FRONTEX, organizație la care România, prin MAI, este unul dintre principalele state participante cu logistică și personal.
 
Scopul acestei operațiuni, inițiată în noiembrie 2014, este acela de a oferi sprijin autorităților italiene în activitățile de supraveghere și control ale frontierelor precum și în cele de căutare-salvare în zona central-mediteraneană, care a devenit principala rută pentru migranții ilegali, ce provin majoritar din zone precum Eritreea, Nigeria și Gambia.
 
În acest context, în prezent sunt angrenate diverse capabilități terestre și maritime din 26 de state membre ale Uniunii Europene și state asociate spațiului Schengen.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii