Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:22 16 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prim-ministrul Japoniei, în premieră în România. Întâlnirea programată cu Mihai Tudose a fost anulată. Cine l-a primit pe premier

ro

16 Jan, 2018 18:38 2092 Marime text
Prim-ministrul Shinzo Abe, aflat marţi la Bucureşti, a făcut o vizită foarte scurtă la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, unde, potrivit declaraţiilor directoarei Paula Popoiu, a fost impresionat de biserica din Dragomireşti şi de aleea cireşilor japonezi, relatează Digi 24.

În după-amiaza zilei de marţi, Shinzo Abe a petrecut aproximativ jumătate de oră la Muzeul Satului. Politicianul japonez a fost însoţit de soţia lui şi, împreună, au stat de vorbă cu câţiva meşteri aflaţi în muzeu. „A fost încântat de olarul din Horezu, l-a întrebat despre tehnică. Doamna a fost mai înfrigurată, dar el, ca japonezii, în general - interesat de tot”, a mai spus directoarea muzeului.

La plecare, prim-ministrul nipon a primit un platou mare din ceramică de Baia Mare şi un nai, iar soţia lui, un album despre muzeu şi o carte despre portul tradiţional românesc.

Shinzo Abe a fost primit de preşedintele Klaus Iohannis, marţi după-amiază, la Palatul Cotroceni. Premierul japonez avea programată pentru vizita la Bucureşti şi o întâlnire cu omologul său român, însă, în condiţiile demisiei lui Mihai Tudose, întâlnirea a fost anulată.

În cadrul vizitei, premierul nipon a purtat discuţii cu preşedintele Iohannis care au vizat mai multe domenii, inclusiv domeniul securităţii.

„Este extrem de important faptul că domnul preşedinte şi cu mine avem convingerea comună că nu putem accepta înarmarea nucleară a Coreii de Nord şi considerăm că este necesar să se intensifice la maximum presiunea asupra acestei ţări. De asemenea, am putut confirma şi viziunea noastră comună în ceea ce priveşte importanţa rezolvării imediate a problemei răpirilor de cetăţeni. În condiţiile în care în societatea internaţională se instalează instabilitatea, este necesară o cooperare încă şi mai puternică ca până acum între Japonia şi Europa, în numele valorilor comune pe care le avem la bază. Din acest punct de vedere, Japonia sprijină Europa în unitatea şi coeziunea ei”, a spus Shinzo Abe.

Sursă foto: Digi 24

Ti-a placut articolul?

Comentarii