Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prietenul miliardar al lui Mazăre, condamnat la doi ani de închisoare

ro

29 Aug, 2011 21:19 2596 Marime text

mazare.jpgEgipteanul miliardar Samih Sawiris, prieten cu primarul Constanţei Radu Mazăre şi care a făcut donaţii de 300.000 de euro,a fost condamnat săptămâna trecută de o instanţă din Cairo la doi ani de închisoare.

Motivul? Samih Sawiris a prezentat în mod denaturat participaţia sa în compania Orascom Hotel & Development, o subsidiară a companiei Orascom Development Holding (ODH). Miliardarul a fost eliberat pe cauţiune. Sawiris a fost condamnat ca reprezentant legal al companiei şi nu cu titlu personal, potrivit Washington Post.

Egipteanul a făcut apel la condamnarea sa privind manipularea preţurilor acţiunilor şi furnizarea de informaţii contradictorii privind deţinerea de acţiuni în cadrul firmei sale, a anunţat compania, informează Washington Post. Astfel, ODH susţinea în situaţiile financiare că deţine 98,18% din Orascom Hotel & Development, în timp ce un registru al acţionarilor indica o deţinere legală de 96,14%. Instanţa a mai susţinut că ODH a încălcat obligaţia de a menţine filiala listată la bursă timp de trei ani de la data ofertei, efectuate în 2008.

ODH a criticat modul de procedură al cazului, susţinând că procurorul nu a reuşit să investigheze toate acuzaţiile înainte de a fi prezentat tribunalului. De asemenea, compania Orascom Development Holdings spune că acuzaţiile aduse directorului executiv Samih Sawiris sunt nefondate, iar inaintarea recursului a dus la suspendarea sancţiunilor şi iniţierea unor negocieri.

Pe lângă România, ODH mai operează în Iordania, Emiratele Arabe Unite, Oman, Elveţia, Maroc, Marea Britanie şi Muntenegru.

Egipteanu a donat în urmă cu câteva zile 300.000 de dolari pentru a ajuta copiii săraci, dar şi persoanele care au nevoie de operaţii care le-ar putea salva viaţa, însă nu dispun de fondurile necesare pentru realizarea intervenţiilor respective. Vezi detalii aici.

Sursa: Money.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii