Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:11 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prieten cu fiul temutului Săceanu Iaşar Şefchet, zis „Bechir“ a fost trimis în judecată

ro

11 Oct, 2012 20:05 4658 Marime text
La data de 11.10.2012 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Iaşar Şefchet, zis ,,Bechir’’, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
 
„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 25.02.2012, inculpatul Iaşar Şefchet, zis ,,Bechir’’, membru al clanului „Săceanu” din Municipiul Constanţa, le-a indus în eroare pe părţile vătămate G.F. şi G.G.D. cu prilejul vânzării către acestea a unei cantităţi de 2,5 kg de metal nepreţios despre care a pretins că este aur provenind dintr-o mină din Rusia şi în acest mod le-a cauzat părţilor vătămate un prejudiciu de 72.000 de euro. În data de 01.03.2012 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în data de 25.02.2012, în incinta unui hotel din Bucureşti s-a săvârşit infracţiunea de înşelăciune ce a făcut obiectul dosarului. Din actele dosarului a rezultat că inculpatul Iaşar Şefchet a reuşit să câştige încrederea părţii vătămate G.F. vânzându-i la o dată anterioară o cantitate de aur veritabil. În luna februarie 2012 inculpatul Iaşar Şefchet a luat legătura cu părţile vătămate şi le-a comunicat că deţinea cantitatea de 2,5 kg de aur de 24 de karate pe care dorea să o vândă. Ulterior, inculpatul a recurs la un scenariu menit să înlăture orice bănuială a părţilor vătămate G.F. şi G.G.D. şi le-a încredinţat acestora cu titlu de mostră câteva granule confecţionate din aur pentru ca acestea să verifice în prealabil autenticitatea metalului pe care îl oferea spre vânzare. Deşi inculpatul le-a creat părţilor vătămate impresia că această mostră făcea parte din cantitatea de metal pe care urma să le-o vândă, în realitate mostra respectivă era menită să le câştige pe deplin încrederea şi să le convingă să cumpere o cantitate de metal nepreţios în schimbul sumei de 72.000 de euro. După ce părţile vătămate s-au convins că mostra respectivă era confecţionată din aur au fost de acord cu încheierea tranzacţiei remiţând suma stabilită. Inculpatul a reuşit să reintre în posesia mostrei de aur veritabil, invocând faptul că "dorea să o păstreze ca amintire". Raportul de constatare tehnico-ştiinţifică efectuat în cauză a concluzionat că granulele aurii vândute de inculpat părţilor vătămate nu conţin aur. O parte dintre aceste granule este confecţionată la suprafaţă dintr-un aliaj de cupru-zinc, iar în secţiune dintr-un aliaj de cupru-zinc-magan, iar o altă parte este confecţionată atât la suprafaţă cât şi în secţiune dintr-un aliaj de cupru-zinc. Dosarul a fost înaintat, pentru judecarea cauzei, Tribunalului Bucureşti“.
 
COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DIN  CADRUL PARCHETULUI DE  PE  LÂNGĂ  TRIBUNALUL BUCUREŞTI
 
La începutul lunii august, Sedan Iaşar, fiul lui Ismail Iaşar zis şi Săceanu, dar şi Şefchet Iaşar au făcut obiectul unor percheziţii domiciliare în Constanţa. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii