Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:05 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Klaus Iohannis „Modificările care s-au făcut la Codul Penal și Codul de Procedură Penală sunt fie inutile, fie chiar toxice sau dăunătoare“ (video)

ro

04 Jul, 2018 15:20 385 Marime text
Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 4 iulie a.c., la Palatul Cotroceni, o declarație de presă în cadrul căreia a anunțat că va folosi toate instrumentele constituționale pentru a contesta la Curtea Constituțională cele două acte normative, votate, Codul Penal și Codul de Procedură Penală.
 

 „Astăzi s-a votat în Parlamentul României Codul Penal - o modificare sau, ca să fiu mai exact, mai multe modificări la Codul Penal. Doresc să comentez pe scurt acest eveniment, pe care îl consider de-a dreptul revoltător. Este, pur și simplu, inadmisibil cum a transformat PSD procedurile parlamentare și cum se acționează în ziua de azi în Parlament. Ceea ce se întâmplă în aceste zile se numește dictatura majorității și este profund dăunătoare democrației. Avem o sumedenie de politicieni în România care clamează că noi trebuie să dăm mai mult atenție Parlamentului. Pentru asta, în primul rând, Parlamentul trebuie să-și dea atenția cuvenită. PSD a trecut în timp record Codul Penal prin Parlament, cu un simulacru de dezbatere în Camera Deputaților, și acest lucru este profund dăunător” - a transmis șeful statului. 

 
Klaus Iohannis a mai precizat că PSD a reușit în scurt timp să distrugă demnitatea actului de legiferare și a reușit în scurt timp să transforme dezbaterile din Parlament într-o dezbatere lipsită de transparență, cu un rezultat previzibil.

”Se trece cu tăvălugul peste argumentația Opoziției. Asta despre procedură. Despre conținutul Codului Penal modificat voi avea o prezentare mai lungă atunci când voi contesta la Curtea Constituțională acest act normativ. De asemenea, este bine de știut că și Codul de Procedură Penală, la care m-am referit acum câteva zile, este în pregătire pentru a fi contestat la Curtea Constituțională. Modificările care s-au făcut, în bună măsură, sunt fie inutile, fie chiar toxice sau dăunătoare, și am de gând să folosesc toate instrumentele constituționale pentru a contesta aceste două acte normative, Codul Penal și Codul de Procedură Penală” - a mai adăugat președintele României. .


Sursa video: Presidency.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii