Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:24 27 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat o lege importantă pentru militari

ro

23 May, 2017 14:19 9294 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, 23 mai, Legea pentru aprobarea OUG nr. 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precizează Administraţia Prezidenţială.
 
Prin această lege, militarii beneficiază de majorări ale drepturilor bănești. Astfel, solda de funcție a fost stabilită, începând cu 1 aprilie, la 1.450 lei lunar. Legea stabilește că sporurile, indemnizațiile și alte asemenea drepturi specifice, care nu fac parte din solda funcției de bază, precum și drepturile salariale acordate pentru risc și solicitare neuropsihică se determină prin raportare la solda de funcție cuvenită, al cărei cuantum nu poate fi mai mic decât nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată - 1.450 lei.

Prin acest act normativ, începând cu 1 aprilie, cuantumul soldei de merit a personalului militar a crescut cu 50% din cuatumul sumei compensatorii corespunzătoare soldei de merit aflată în plată, la nivelul anului 2009.

Ti-a placut articolul?

Comentarii