Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preotul din Viişoara, judeţul Constanţa, a reinventat slujbele de exorcizare. Vezi cum le face

ro

21 Jan, 2013 07:31 9151 Marime text

Părintele Dănuţ Costan, care slujeşte în localitatea Viişoara din judeţul Constanţa, e vestit în zonă pentru harul de a scoate “necuratul” din oameni cu ajutorul râgâiturilor.

Potrivit libertatea.ro, preotul le citeşte molitfe şi râgâie în acelaşi timp. Babele din sat au găsit însă o explicaţie a modului în care popa ţine slujbele: emite acele sunete pentru că l-a înzestrat Dumnezeu să scape oamenii de rău.

Când românul simte că “necuratul” îi dă târcoale, scuipă de trei ori în sân şi-i spune “piei, drace!”. Nu-i merge însă întotdeauna. Iar când rămâne fără soluţii, merge la părintele Dănuţ Costan din Viişoara, judeţul Constanţa. Credincioşii vin la popă ca la medicul suprem care te poate scăpa de nelinişti, de boală, de stres sau chiar de “necuratul”. Preotul e cunoscut în toată zona ca fiind unul cu har şi de aceea oamenii se înghesuie să asiste la slujbele lui. E miercuri şi biserica din Viişoara e aproape plină. Lumea stă în genunchi, în timp ce părintele Costan citeşte din Moliftele Sfântului Vasile. Vorbeşte de rele, de Dumnezeu şi le cere oamenilor să-şi pronunţe numele, în timp ce el râgâie. Timp de oră, preotul a citit şi a râgâit, iar credincioşii păreau obişnuiţi cu ciudata practică a popii. Băteau mătănii şi-şi făceau cruci mari pe piept, doar-doar or scăpa de rele.
Mai multe detalii şi video pe libertatea.ro. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Leontin 23 Jan, 2013 23:01 gabi are 100% dreptate. Ceea ce trebuie sa faca acum parintele Costan este sa ignore tot ce i se intampla si sa mearga mai departe. Cine il cunoaste stie prea bine CINE este acest SUFLET! Dumnezeu sa-l Pazeasca!
  • Gabi Domide 22 Jan, 2013 14:28 Nu va doresc sa aveti nevoie de slujbele facute de parintele Danut. A...sa nu uit! Popa este cel din cartile de joc si preotul care face din preotie o meserie si nu o chemare asa cum este in cazul parintelui Danut. Nu va doresc sa aveti nevoie de slujbele facute de acest PREOT BLAND, PENTRU CA ASTAAR PRESUPUNE SA AVETI MARI NECAZURI SI SA FI UMBLAT DE DISPERARE IN TOATE DIRECTIILE, FARA SA VA GASITI REZOLVAREA. Si nu ironizati ceeace face parintele pentru ca poate Dumnezeu se supara pe voi si va face chiar sa aveti nevoie de slujbele acelea. Daca parintele ar fi avut hoteluri, pensiuni si mai stiu eu ce alte bunuri in posesia, facea parte din c ategoria celor care isi fac meseria si nu a preotilor care sunt chemati de bunul Dumnezeu pentru a avea grija de semenii sai, si cu siguranta nu ar fi deranjat pe nimeni. Este foarte clar ca prigoana inceputa impotriva preotilor cu har este declansata de mai multa vreme, pentru ca a mai poposit la Viisoara sa-l indeparteze de sfanta biserica si de oamenii care il iubesc, in urma cu 5 sau 6 ani. Sunetele pe care parintele Danut le scoate in timpul acestor slujbe, ii spoerie pe demoni si nu ar trebui sa va sperie si pe voi. Ar trebui sa va speriati de ceeace faceti voi dlor reporteri. Pentru cativa banuti va vindeti diavolului. Speriati.va de ceeace faceti. Poate ati crescut fara familie si deci nu aveti un dram de educatie spirituala. Pacat! Nu este tarziu sa va analizati, si sa analizati felul in care puneti intrabarile si cum interpretati raspunsurile. Parintele Danut este un om bland, iub itor, calm, cu dragoste de Dumnezeu si de semenii sai. Ca idee! Ar fi fost frumos sa filmati si cantina saracilor, pe care parintele o are in grija. Il asiguram pe arintele de toata dragostea noastra si ii suntem alaturi. DOAMNE AI GRIJA DE ROMANIA si de cei ce Te slavesc. Amin