Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:20 29 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Viorica Dăncilă susține că PSD pregăteşte o ordonanţă de urgenţă pentru Codurile Penale şi Condurile de Procedură Penală

ro

10 Dec, 2018 18:50 471 Marime text
PSD pregăteşte o ordonanţă de urgenţă pentru Codurile Penale şi Condurile de Procedură Penală, a declarat luni premierul Viorica Dăncilă, citat de Realitatea.net. Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a explicat şi el că se analizează solicitarea făcută de PSD, pentru a stabili dacă va fi o ordonanţă de urgenţă sau vor fi două, trans

Şefa guvernului a declarat că decizia a fost luată, cu vot în unanimitate, la şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

Ordonanţa va viza doar acele articole declarate constituţionale de către CCR, celelalte urmând să fie retrimise în Parlament, potrivit Vioricăi Dăncilă.  

"Am văzut foarte multe legi care s-au coagulat în foarte mult timp, au fost trimise la CCR, dar în ceea ce privește legitimitatea acestor legi, termenul a fost depășit. Nu pot să vă dau mai multe detalii, trebuie să vedem cum ne încadrăm în normele legale pentru a face acest lucru. Vom vedea împreună cu ministrul Justiției, vom lua în calcul toate aspectele, s-a decis acum în CEx ca articolele declarate constituționale să fie promulgate prin OUG", a afirmat premierul la conferinţa de presă de la finalul CEx al PSD.

"S-a cerut să vedem care sunt posbilităţiile legale de accelerate a procedurilor de legiferare asupra părţilor constituţionale. S-a evocat, s-a discutat şi s-a hotărât ca Ministerul Justiíei să analizeze în ce măsură pot fi adoptate UNA sau DOUĂ OUG pentru transpunerea în lege a soluţiilor declarate constituţionale," a explicat şi ministrul Justiţiei Tudorel Toader.


Ministrul Justiţiei a mai precizat că soluțiile declarate neconstituționale trebuie puse în acord cu deciziile CCR de către legiuitor. "Asta vom face la Ministerul Justiției și vom vedea în ce măsură le vom transmite într-o ordonanță adoptată de Guvern,”a declarat Toader.

Sursa:  Realitatea.net.

Ti-a placut articolul?

Comentarii