Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul italian, Matteo Renzi afirmă că Europa nu s-a terminat odată cu Brexitul

ro

22 Aug, 2016 23:54 1947 Marime text
Europa nu s-a terminat odată cu Brexitul a afirmat premierul italian Matteo Renzi la o conferință de presă comună cu cancelarul german Angela Merkel și cu președintele francez Francois Hollande.

Obiectul întrevederilor a fost găsirea de soluții pentru relansarea proiectului european după șocul rezultatului referendumului britanic din luna iunie.

„Mulți credeau după Brexit că Europa a ajuns la sfârșit. Nu este cazul”, a spus Renzi înaintea începerii dineului de lucru cu ceilalți doi lideri.

„Riscul major, valabil atât pentru Europa cât și pentru națiuni, este dislocarea, fragmentarea, egoismul, replierea în sine”, a afirmat Francois Hollande.


La conferința de presă comună, cancelarul Angela Merkel a vorbit mai mult despre criza provocată de valul de migranți, menționând că acest subiect va fi abordat și la dineul de lucru. Dar ea s-a referit și la problemele economice, susținând în continuare politicile de austeritate. Angela Merkel a apreciat în acest context că pactul de stabilitate bugetară în Europa oferă deja multă flexibilitate pe care o putem folosi într-un mod inteligent.”

sursa foto: bbc.com



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii