Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul bulgar Boiko Borisov - UE va deveni mai slabă, vor exista consecințe pentru toată lumea

ro

24 Jun, 2016 15:23 1977 Marime text
Astăzi, premierul bulgar Boiko Borisov a spus că rezultatele referendumului din Marea Britanie marchează o zi tristă pentru Europa.

„Respect alegerea poporului britanic, cu toate că de azi înainte va fi puternic divizat. Ieșirea Marii Britanii va avea un impact puternic, UE va deveni mai slabă, vor exista consecințe pentru toată lumea", a spus Borisov.


De asemenea, a declarat că nu ar trebui să aibă loc niciun fel de negocieri privind acorduri sau statute speciale pentru că acest lucru ar nărui UE și, la un moment dat, numai Grecia, Bulgaria și România ar putea rămâne în UE, cu state donatoare care cer un statut special.  

„Îmi pare foarte rău pentru acest rezultat, sunt profund îngrijorat de faptul că astăzi naționaliștii, populiștii, triumfă pe străzile Europei, însă sunt sigur că Europa unită — cu sau fără Marea Britanie — ar trebui să privească înainte", a mai spus președintele bulgar.


Totodată, ministrul de externe bulgar, Daniel Mitov, a afirmat că rezultatele referendumului britanic reprezintă o dezamăgire.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii