Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preluarea A&D Pharma Holdings NV de către Glebi Holdings PLC, autorizată de Consiliul Concurenței. Ce condiții au fost impuse (document)

ro

23 Apr, 2018 13:41 1757 Marime text
Consiliul Concurenţei a autorizat cu condiții tranzacția prin care Glebi Holdings PLC preia A&D Pharma Holdings NV.
 
Potrivit Glebi Holdings PLC este parte a Grupului Penta, grup activ în România în sectorul jocurilor de noroc, cât și în cel medical. În ceea ce priveşte sectorul medical, Grupul Penta desfăşoară activități de comercializare cu ridicata, respectiv cu amanuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice.

Activitățile de retail farmaceutic se realizează prin farmaciile Arta.

A&D Pharma Holdings NV este companie a Grupului A&D Pharma, grup activ în sectorul medical.

Grupul A&D Pharma este integrat vertical, desfășurând servicii de producție, distribuție și retail de produse farmaceutice și parafarmaceutice. Activitățile de retail farmaceutic se realizează prin farmaciile Sensiblu şi Punkt.

”În urma analizei, Consiliul Concurenței a apreciat că operaţiunea generează suprapuneri atât pe piața comercializării cu amănuntul, cât şi pe piața comercializării cu ridicata de produse farmaceutice și parafarmaceutice. Acest lucru ar fi putut conduce la consolidarea poziției Glebi Holdings PLC pe piața comercializării cu amănuntul a produselor farmaceutice și parafarmaceutice” - se arată în comunicatul transmis de Consiliul Concurenței. 


Ca urmare, tranzacţia a fost autorizată cu condiţia respectării unor angajamente asumate voluntar de către Glebi Holdings. Astfel, Glebi și-a luat angajamentul de a cesiona 18 farmacii Arta.

Analiza Autorității de Concurență a condus la concluzia că, în urma angajamentelor asumate de părţile implicate, realizarea operaţiunii de concentrare economică nu mai ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective, în special ca urmare a creării sau consolidării unei poziţii dominante pe pieţele relevante identificate.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii