Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:51 21 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preluare pe piața asigurărilor generale din România

ro

14 Apr, 2016 22:55 822 Marime text
Consiliul Concurenței a autorizat concentrarea economică rezultată în urma preluării Credit Europe Asigurări Reasigurări SA de către Ergo Austria International AG, se arată într-un comunicat al autorității de concurență.
 

"Consiliul Concurenței a evaluat operațiunea din punctul de vedere al compatibilității acesteia cu un mediu concurențial normal și a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței pe piața serviciilor de asigurare și reasigurare", spun reprezentanții Consiliului, citaţi de agerpres.ro.

 
Ergo Austria Internațional AG, parte a grupului Ergo, a intrat pe piața din România, în anul 2009, prin intermediul Ergo Asigurări de Viață SA (Ergo România), al cărei obiect unic de activitate îl reprezintă asigurările de viață. Grupul Ergo este deținut în proporție de 99,69% de către Munich Reinsurance Company (Munich Re), unul dintre cei mai mari reasigurători mondiali.
 
Credit Europe desfășoară activități de asigurare generale, precum și servicii de reasigurare. În urmă acestei tranzacții, Grupul Ergo va avea posibilitatea de a oferi pe piața din România atât asigurări de viață, cât și asigurări generale, inclusiv auto.
 
La începutul acestei luni, și Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat preluarea societății de asigurări generale Credit Europe Asigurări - Reasigurări de către grupul german ERGO. Preluarea companiei de asigurări generale Credit Europe Asigurări - Reasigurări constituie primul pas pentru intrarea ERGO și pe piața locală a asigurărilor auto obligatorii RCA, potrivit unui comunicat al ASF remis la acea dată.
 
Conform proiectului de achiziție aprobat de ASF, ERGO va cumpăra 100% din acțiunile Credit Europe Asigurări — Reasigurări, prin intermediul subsidiarei ERGO Austria International, care administrează participațiile grupului la mai multe societăți de asigurare din Europa Centrală și de Est, inclusiv pe cea deținută la ERGO Asigurări de Viață.
 

"Preluarea Credit Europe Asigurări - Reasigurări reprezintă prima tranzacție realizată de un investitor cu reputație internațională pe piața asigurărilor generale din România după perioada de criză economică începută în 2008", afirma ASF, într-un comunicat.

 
ERGO, unul dintre cei mai mari furnizori de produse de asigurare din Germania și din Europa, deține un portofoliu diversificat, care include de la asigurări de bunuri și accidente, până la asigurări de viață și sănătate, iar anul trecut a plătit în contul polițelor de asigurare daune și beneficii în valoare de circa 17 miliarde de euro. Prezent și pe piețe din Asia, grupul are aproximativ 43.000 de angajați și reprezentanți de vânzări.
 

"Intrarea unui investitor de un asemenea calibru pe piața asigurărilor generale confirmă direcția pozitivă a dezvoltărilor care au loc pe piața asigurărilor din România. Cu venituri totale din prime de aproape 18 miliarde de euro în 2015 și un capital de 5,4 miliarde de euro, ERGO este controlat de Munich Re, unul dintre cei mai mari reasigurători din lume. Munich Re avea la sfârșitul anului trecut active totale de 276,5 miliarde de euro și un capital de circa 31 miliarde de euro, primele brute subscrise în 2015 depășind 50 de miliarde de euro", preciza ASF.

 
Grupul german a început să investească în România în 2009, prin înființarea societății ERGO Asigurări de Viață. Ulterior, în 2015, ERGO s-a numărat printre cei trei asigurători de talie globală interesați de preluarea societății Astra Asigurări, dar a abandonat discuțiile ca urmare a pretențiilor nerezonabile ale acționarilor acesteia.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii