Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE2-Pregătiri pentru alegeri. Liberalii fac sondaje și își verifică la sânge candidații

ro

31 Mar, 2016 12:50 1771 Marime text
 
Deputatul Gheorghe Dragomir, preşedintele filialei judeţene a PNL, a organizat la această oră o conferinţă de presă în cadrul căreia a anunţat că Liga aleşilor locali ai PNL va avea loc sâmbătă, la Constanţa, la ora 11.00. Toţi candidaţii acestui partid la Consiliul Judeţean Constanţa şi pentru municipiile de reşedinţă de judeţ din toată ţara vin la Constanţa pentru pregătire. Va urma apoi şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

De altfel, mâine, de la ora 18.00, va fi organizată o conferinţă de presă a conducerii PNL la sediul partidului, urmată sâmbătă dimineaţă, de la ora 10.00, de o altă şedinţă, ce va avea loc la Terasa Colonadelor, unde se vor prezenta direcţiile strategice ale PNL pentru alegerile locale.

La ora 13.00, la Sala sporturilor din Constanţa va fi un soi de lansare a candidaţilor pentru alegerile locale. Pe scena Sălii Sporturilor vor fi toţi candidaţii la CJC, municipiile reşedinţă de judeţ şi conducerea PNL. Vor participa circa 1900 de persoane, căci atâta le-a permis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, după cum spune deputatul Gheorghe Dragomir.

Potrivit acestuia, PNL Constanţa a validat dosarele a 63 de candidaţi pentru alegerile locale din 5 iunie. Toţi vor fi reverificaţi înaintea depunerii dosarelor la Biroul Electoral Judetean Constanţa. Dosarele vor fi verificate atât la candidaţii pentru funcţia de primar, cât şi cei ce vor mandate de consilier local sau judeţean.
Potrivit unui sondaj făcut în comuna Lumina, Roman, candidatul PNL, are şanse să iasă.
 
De asemenea, Vlădoiu şi Cojocaru, de la Murfatlar, sunt apropiaţi în sondaje, şi de aceea se va face o reverificare a opţiunilor electoratului. Actualul edil este pe locul 2 în sondajul PNL.
 
La Năvodari urmează să se anunţe candidatul. Există şi acolo un sondaj şi se va prezenta situaţia în câteva zile.
Referitor la Marian Odor, şeful de la Finanţe din Medgidia şi candidatul PNL la Primărie, va intra în sondajul ce va fi făcut săptămâna viitoare. Deocamdată, el este suspendat din funcţia de conducere deţinută la Finanţele din Medgidia. Se pare că va fi primar doar pentru un mandat pentru că ar dori să iasă la pensie de la Finanţe, iar legislaţia îi permite să se întoarcă după patru ani de suspendare din funcţie. 
Liviu Negoiţă, candidatul PNL pentru Primăria Cernavodă, are 42 de ani, lucrează la Căpitănia Cernavodă, a fost validat de Biroul Politic al PNL ca preşedinte interimar al filialei şi ca aspirant la mandatul de primar. 
 

UPDATE2, ora 13.25:

„Tot respectul pentru Gheorghe Dumitraşcu, dar nu poţi despărţi omul politic de profesor. A avut multe opinii contra PNL. Comportamentul politic şi declarativ a contat. Nu am ştiut de subiect.Nu PNL a propus proiectul, deci PSD trebuia să îşi asigure majoritatea. A fost doar o atitudine politică care nu a fost discutată în prealabil. Profesorul Dumitraşcu merita să fie cetăţean de onoare, omul politic nu. Repropunerea proiectului va presupune discuții în prealabil”, a mai spus Dragomir. 

 

UPDATE, ora 13.05:

La Ciobanu, PNL va trebui să găsească alt candidat pentru Primărie pentru că actualul edil Tudorel Gurgu a plecat la PSD, după cum a declarat Dragomir. Pentru că are experienţă în administraţia locală, Iordache va fi pe lista PNL pentru CJC.
 
„Nu merg tot cu el pentru Primăria Medgidia pentru că are imaginea erodată după atâţia şi ca viceprimar şi ca primar. Este exclus să apară Iordache pe lista de parlamentari a PNL”, a spus Dragomir.
 
„Toţi candidaţii la Primărie îşi fac listele pentru Consiliile locale şi vor apărea nume noi. Dacă doar un mandat îi leagă de PNL şi în cazul în care nu se regăsesc pe liste preferă să plece la alte partide. E problema lor”, a mai arătat Dragomir, referindu-se la liberalii supăraţi că nu se mai regăsesc pe liste şi au plecat la ALDE sau PSD.
 
Liderul liberal spune că încă nu este definitivată lista candidaţilor pentru CJC. Se va continua completarea ei şi în 10 zile va fi făcutp publică.
 
Referitor la situaţia de ieri de la Consiliul Local Municipal Constanţa, Dragomir a exprimar un punct de vedere personal.
 

„Hotărârile în CLM au fost luate doar cu voința PSD. Oare cele patru voturi ale PNL au încurcat majoritatea? Cine a votat împotrivă de la psd? Dacă Făgădău şi oamenii săi votau, proiectul trecea. Nu au existat consultări pe această temă înainte de şedinţa PNL”, a ma spus Dragomir.


Program Liga Aleșilor Locali, Constanța 01-02 aprilie 2016


Vineri, 01 aprilie 2016

Ora 11.00 – Instruirea candidaților la primăria municipiului reședință de județ, precum și a celor pentru președinția consiliilor județene; moderatori Adriana Săftoiu și Răzvan Orășanu
Ora 17.00 - Ședința Biroului Politic Național
Ora 18.00 – Conferința de presă a copreședinților Partidului Național Liberal.


Sâmbătă, 02 aprilie 2016

Ora 10.00 – Prezentarea direcțiilor strategice ale PNL în alegerile locale din iunie 2016, Sala de Conferințe a Hotelului TEN
Ora 12.00 – Declarații de presă lideri PNL, Hotel TEN
Ora 13.00 -14.30 – Sesiunea plenară a Ligii Aleșilor Locali – Sala Sporturilor Constanța.


Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii