Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectura Constanţa, precizări referitoare la nulitatea ordinului prefectului județului Constanța privind încetarea mandatului unui consilier

ro

04 Dec, 2018 14:19 1893 Marime text

Instituția Prefectului face precizări referitoare la nulitatea ordinului prefectului județului Constanța prin care se constata încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de consilier local, în cadrul Consiliului Local al comunei Costinești, al lui Nicolae Pescaru, ales pe listele PSD în 2016 :

"în data de 06.11.2018, Organizația Județeană Constanța a Partidului Social Democrat a transmis Instituției Prefectului o adresă prin care informa că domnul PESCARIU Nicolae a fost exclus din rândul membrilor PSD și, ca urmare, solicita constatarea, prin ordin de prefect, a încetării mandatului de consilier local, înainte de expirarea duratei normale a mandatului și vacantarea postului respectiv;

în data de 09.11.2018, Instituția Prefectului deși este abilitată, conform legii,  doar să constate încetarea mandatului, solicită dovada (înscrisul) rămânerii definitive a excluderii domnului PESCARIU Nicolae, după cum era nominalizat în corespondența primită de la Organizația Județeană Constanța a PSD și, de asemenea, dovada luării la cunoștință, de către cel în cauză, a deciziei de excludere. Solicitarea prefectului a primit ca răspuns doar o adresă de confirmare a aspectelor cerute, tot pe numele de PESCARIU.Această corespondență, conform art.12 alin. 3 din Legea 393/2004, privind statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, a stat la baza constatării încetării de drept, înainte de termen, a mandatului de consilier local, în cadrul Consiliului Local al comunei Costinești, al domnului Nicolae PESCARU, iar ordinul prefectului a fost emis pe numele transmis de către Organizația Județeană a PSD, respectiv PESCARIU Nicolae.

Astăzi, 04.12.2018, ora 13.00, filiala județeană a PSD, printr-o corespondență oficială, a confirmat greșeala făcută în acest caz și, în consecință, Instituția Prefectului - Județul Constanța va întreprinde demersurile necesare pentru a îndrepta eroarea materială constatată.

Prefectul Dumitru Jeacă a precizat că va emite un nou ordin de încetare a mandatului în această după-amiază pe numele corect.

Citeşte şi: A atacat în instanţă ordinul de încetare a mandatului de consilier şi excluderea din PSD. Juriştii Prefecturii Constanţa i-au greşit numele. Ordin lovit de nulitate!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii