Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:30 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Huţucă a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

ro

19 May, 2012 19:36 1606 Marime text

În urma avertizării meteorologice, prefectul Bogdan Huţucă a convocat, astăzi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

 

Astăzi, 19 mai 2012, la ora 13.15, având în vedere avertizarea meteorologică cod portocaliu emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, fenomenele vizate constând în ploi torenţiale, descărcări electrice şi vijelii, prefectul Bogdan Iulian Huţucă a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În cadrul şedinţei s-au discutat următoarele:
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a prezentat situaţia cu cantităţile de precipitaţii pe localităţi, astfel : Constanţa - 55 l/mp, Mangalia - 31 l/mp, Negru Vodă - 35 l/mp, Năvodari - 46 l/mp, Nisipari - 41 l/mp, 23 August 23 l/mp, iar în localitatea Tuzla au fost inundate 10 gospodării şi DN Constanţa - Mangalia, la intrarea în localitatea Tuzla. În municipiul Constanţa, pentru preîntâmpinarea efectelor negative urmare a căderilor de precipitaţii, au fost deschise stavilele de descărcare ale Lacului Tăbăcărie şi Lacului Siutghiol. Regia Autonomă Judeţeană de Apă Constanţa a informat că toate echipele şi utilajele din dotare intervin în teren pentru soluţionarea celor 60 de reclamaţii telefonice primite. Se acordă atenţie deosebită degajării apei din intersecţii, pentru evitarea blocajelor rutiere. În vederea recepţionării tuturor apelurilor s-a suplimentat personalul de specialitate pentru lucrul cu publicul. Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă « Dobrogea » a transmis avertizările meteorologice către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, echipajele ISU acţionând cu tehnica de specialitate în urma primirii a peste 90 de apeluri. Echipajele ISU Dobrogea, în colaborare cu echipele de intervenţiei din cadrul Primăriei Constanţa au montat 4 baraje de protecţie pe bd. 1 Mai (Zona Biserica Sf. Maria). Prefectul a dispus cu prioritate colaborarea interinstituţională, astfel încât să existe flux continuu şi eficient de informaţii pentru evitarea blocajelor decizionale. Totodată, s-a solicitat Regiei Autonome Judeţene de Apă şi ISU Constanţa să comunice Direcţiei de Sănătate Publică lista zonelor afectate de inundaţii, astfel încât, după retragerea/eliminarea apelor, locuitorilor
din gospodăriile afectate să le fie furnizate substanţe dezinfectante, iar prin intermediul medicilor de familie să se administreze vaccin antitetanos, pentru a fi administrat persoanelor care, având leziuni, au intrat în contact cu apa. Totodată, pentru localităţile Ovidiu şi Năvodari, după remedierea defecţiunilor de la conducta de alimentare cu apă, se vor preleva probe în vederea depistării eventualelor contaminări. Prefectul a dispus instituţiilor prezente să comunice cu maximă operativitate raportări operative privind evoluţia fenomenelor.
Următoarea raportare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va avea loc mâine dimineaţă la ora 600.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii