Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:52 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări importante despre controlul ANPC în Club Colectiv

ro

03 Nov, 2015 00:18 923 Marime text
Reprezentanții Clubului Colectiv au fost invitați să se prezinte, sâmbătă, 30 octombrie, la sediul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București, cu actele societății, în urma unei reclamații cu privire la neconcordanța dintre prețurile de pe meniu și sumele încasate, însă nu au dat curs invitației, potrivit reprezentanţilor ANPC.
 
„În data de 18 octombrie 2015, la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București a fost înregistrată o reclamație cu privire la activitatea clubului Colectiv. Reclamația se referea la neconcordanța dintre prețurile de pe meniu și sumele încasate (în lista de meniu apărea un sortiment de coniac la un preț de 23 lei, pentru care consumatorul a plătit la bar 40 de lei. A sesizat neregula la bar și a primit băutura gratuită din partea casei, însă, cu toate acestea, consumatorul a depus reclamație la ANPC). În data de 29 octombrie 2015 o echipă de comisari ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor s-a deplasat la sediul clubului pentru analizarea reclamației”, a scris, în această seară, pe o reţea de socializare Marius Alexandru Dunca, președinte ANPC.
 
De asemenea, ANPC precizează că la data și ora controlului nu era prezent niciun reprezentant legal al firmei, ci doar un bărbat care nu avea acces la documentele firmei. Comisarii CPCMB au lăsat o invitație pentru reprezentantul societății Colectiv, acesta urmând a se prezenta cu actele societății la sediul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București pentru a doua zi, 30 octombrie 2015, ora 08.30.
 
„În data de 30 octombrie 2015, niciun reprezentant al societății nu s-a prezentat la sediul Comisariatului. Conform Procedurii de Control, urma ca în următoare zi lucrătoare echipa de control să se deplaseze la sediul societății și să afișeze, la loc vizibil, o nouă invitație pentru reprezentantul legal al societății pentru ca acesta să se prezinte la sediul Comisariatului cu documentele solicitate", a mai precizat președintele ANPC.
 
În cazul în care nici de această dată nu s-ar fi prezentat reprezentantul împuternicit la sediul Comisariatului, echipa de control urma să încheie Proces Verbal de Constatare a Contravenției având în vedere încălcarea prevederilor articolului 51 alin 1 din OG 21/1992, conform căruia „Împiedicarea, sub orice formă, a organelor administrației publice însărcinate cu protecția consumatorilor de a exercita atribuțiile de serviciu referitoare la prevenirea și combaterea faptelor care pot afecta viața, sănătatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 10.000 lei la 30.000 lei".
 
ANPC mai precizează că, din cauza neprezentării, la data și ora stabilită, a reprezentantului legal împuternicit al firmei la invitația adresată de reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, aceștia nu au putut încheia act de control la Clubul Colectiv.
 
Cei trei acționari ai Clubului, Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu, au fost reținuți în această seară, pentru 24 de ore.
 
Sursa foto: Facebook.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii