Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Povestea renumitului neurochirurg român Leon Dănilă a ajuns la BBC

ro

03 Mar, 2016 00:48 4270 Marime text
 
Leon Dănilă este unul dintre cei mai cunoscuți medici neurochirurgi din România. Deși are 82 de ani, acest medic nu a renunțat la medicină, mergând în fiecare zi la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală pentru a salva vieți. El a impresionat o țară intreagă când a decis să își vândă casa pentru a putea scoate de sub tipar o carte. Medicul Leon Dănilă a devenit acum personajul central al unui reportaj difuzat de BBC.
 
O echipă de jurnalişti de la postul public de televiziune din Marea Britanie a venit în România, pentru a vorbi cu Leon Dănăilă. Prestigiosul neurochirurg susţine că muncește la cei 82 de ani ai săi și pentru că „mulți medici tineri au plecat să lucreze în Anglia”.
 
Practic de la asta pornește documentarul. Povestea medicului de 82 de ani este prezentată în paralel cu cea a unui tânăr medic care a decis să profeseze în Marea Britanie, pentru că, spune aceasta, aici nu are grija banilor pe care o are în România.
 

"Două sisteme: unul bogat, altul sărac", comentează jurnaliștii de la BBC despre cazul medicului din Marea Britanie și cel din România.

 
Autorii reportajului au surprins momentul în care doctorul Dănăilă intră în sala de operație pentru a opera o tumoare pe creier. Deși câștigă extrem de puțin, el este unul dintre medicii care nu s-ar putea pensiona, chiar dacă ar vrea, comentează ziariștii englezi. În ciuda faptului că are aproape 55 de ani de neurochirurgie în spate, Leon Dănăilă se declară cel mai sărac medic din lume. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii