Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Postul TV deţinut de Costi Ioniţă, amendat de CNA

ro

06 Feb, 2014 20:20 2287 Marime text

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aplicat o amendă record, de 100.000 de lei, postului Mynele TV, întrucât televiziunea a difuzat, în luna februarie a anului trecut, reclame la convorbiri telefonice erotice.

Chiar dacă postul Mynele TV, care îl are ca acţionar (50%) şi pe cântăreţul Costi Ioniţă, a difuzat reclamele în timpul nopţii, acest lucru a fost taxat în conformitate cu articolul 96, alineatul 1 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual. „Comunicările comerciale pentru convorbiri telefonice erotice, precum şi pentru produse şi servicii cu destinaţie sexuală sunt interzise“.
 
De asemenea, sancţiunea a fost aplicată şi pentru încălcarea articolului 20, alineatul 1, litera h din Legea audiovizualului, potrivit căruia „Comunicările comerciale audiovizuale difuzate de furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele condiţii: să nu stimuleze comportamente indecente sau imorale“.
 
Membrii CNA au considerat că „fapta este foarte gravă“, cu atât mai mult cu cât Mynele TV este o televiziune aflată pe lista „must carry“ pe 2014, fiind obligatorie la retransmisie pentru toţi cabliştii din România.
 
„Eu cred că fapta este gravă şi cred că trebuie să aplicăm o amendă mare.Acest post va fi retransmis în casele tuturor românilor, nu mă bucur deloc pentru acest lucru şi cred că trebuie să aibă o responsabilitate şi mai mare“, a fost de părere membrul CNA Lorand Turos.
 
Tot acesta a fost cel care a propus suma de 100.000, care reprezintă jumătate din amenda maximă posibilă pe care CNA o poate aplica pentru încălcarea legislaţiei audiovizuale, cuantumul maxim fiind de 200.000 de lei. 
 
Amenda a fost aplicată cu nouă voturi „pentru“ (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea), în timp ce „împotrivă“ au votat Viorel Vasile Buda şi Christian Mititelu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii