Porcii sunt taiati traditional fara asomare
Porcii sunt taiati traditional fara asomare
Conform agenţiei Agerpres, în perioada dinaintea Crăciunului, în judeţul nostru aproape treizeci de mii de porci din gospodării sunt sacrificaţi în mod tradiţional, deoarece primăriile constănţene nu sunt pregătite pentru a asigura anestezierea animalelor. Directorul adjunct al Direcţiei Sanitare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa, dr. Gheorghe Dincă, a afirmat astăzi pentru ziariştii de la agenţia Agerpres că "este acceptată tăierea tradiţională a porcilor, însă animalele ar fi trebuit asomate înainte de sacrificare, ceea ce nu se întâmplă decât în abatoare, nu şi în gospodăriile oamenilor.
Potrivit acestuia, "lucrurile nu sunt încă puse la punct" în ceea ce priveşte asomarea. "Primăriile, instituţiile ce trebuie să asigure asomarea, ar trebui să aibă oameni care să se ocupe de aşa ceva. Utilizând un pistol pentru anesteziere, aceştia trebuie să deţină permise de port-armă. Primăriile nu sunt încă pregătite pentru a putea desfăşura această activitate", a afirmat reprezentantul DSVSA Constanţa.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp