Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta, după întâlnirea cu Juncker și Schulz „Mai rămâne să convigem una sau două țări cu privire la intrarea în Schengen”

ro

28 Apr, 2015 21:01 1626 Marime text
 
Premierul Victor Ponta a declarat, după întâlnirile pe care le-a avut la Strasbourg cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, și cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, că a discutat despre situația economică a României, dar și despre intrarea în Spațiul Schengen, scrie B1 TV.

„Am discutat despre situația economică a României, rezultatele bune și intențiile pe care le avem. Și situația regională, am avut ocazia să vorbesc despre Moldova, despre rolul României în regiune și despre dorința de a fi factorul de dezvoltare de care UE are nevoie.
M-am văzut cu domnul Schulz și am avut o prezentare în cadrul grupului social-democrat din PE și m-am referit la faptul că un guvern social-liberal poate să aibe performanțe economice fără să pună biruri (..) ”, a declarat Ponta.

Totodată, premierul a precizat că a discutat și chestiunea intrării României în spațiul Schengen, precizând că există sprijin la nivelul Uniunii Europene, însă mai trebuie să convingem „una sau două” state membre.

„Am discutat și despre MCV și Schengen (..) Sprijin există, mai rămâne să convingem una sau două state membre care încă mai au rețineri cu privire la acest lucru”, a continuat Ponta.


Sursa: B1 TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii