Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:41 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii din coloana oficială a lui Oprea sunt controlați în dosarul morții lui Bogdan Gigină

ro

20 Mar, 2016 10:47 1319 Marime text
 
Poliţiştii Serviciului Omoruri, din Poliţia Capitalei, care au instrumentat moartea poliţistului Bogdan Gigină, aflat în coloana oficială a lui Oprea, sunt ţinta unei avalanşe de controale. Asta în condiţiile în care, în ultimii 3 ani, Serviciul Omoruri  a avut un procentaj de reuşită de 100% în anchete, scrie Adevărul.
 
„Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. Poate ar trebui să explice totuşi cineva de ce un aşa aflux de controale imediat după ce oamenii aştia au lucrat în cazul morţii lui Bogdan Gigină. Serviciul Omoruri are cele mai bune rezultate din Europa! Chiar trebuie batjocoriţi? Cât am fost şef la Omoruri, timp de 4 ani, nu a venit nimeni în control. Cred că o singură dată a venit Corpul de Control al ministrului. Din câte ştiu nici înainte nu au fost controale. Din 2007 încoace, nici atât. Şi acum, brusc, toată lumea îi controlează pe cei din elita Poliţiei. De ce? Ei au făcut acea anchetă la cererea procurorului. Erau obligaţi s-o facă dacă li s-a cerut, altfel riscau sancţiuni”, a declarat Dan Antonescu, fostul şef al Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, potrivit sursei.
 
Aceste controale au început pe 28 ianuarie, la o zi după ce fostului ministru de Interne Gabriel Oprea i s-a ridicat imunitatea parlamentară pentru a putea fi cercetat penal.
 
Astfe, dosar care i s-a întocmit în urma anchetei efectuate de poliţiştii Serviciului Omoruri, din Poliţia Capitalei. Concret, ei sunt cei care au instrumentat iniţial dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, dosar care a pus capăt, practic, carierei lui Gabriel Oprea în Ministerul de Interne.
 
Surse judiciare din Serviciul Omoruri, din Poliţia Capitalei, condus de comisarul-şef Radu Gavriş, spun că a făcut obiectul mai multor controale venite atât de la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), cât şi de la Poliţia Capitalei, potrivit aceleiași surse.
 


Sursa foto: prisacariu.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii