Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:54 25 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii au indisponibilizat două autovehicule de lux, a căror valoare este estimată la 150.000 de euro

ro

19 Aug, 2016 15:22 874 Marime text
Două autovehicule de lux ce figurau ca fiind sustrase din Germania și Olanda au fost indisponibilizate de către poliţişti.
 
Pe 17 și 18 august, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au depistat, pe raza municipiului Timișoara, două autovehicule de lux care figurau ca fiind sustrase, în cursul lunii august, din Germania, respectiv din Olanda.
 
Vehiculele, în valoare de aproximativ 150.000 de euro, erau în posesia unor bărbați de 35 și 25 de ani, din Timișoara, respectiv din localitatea Coșteiu, conform IPJ Timiş. În ambele cauze, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, procedându-se la indisponibilizarea vehiculelor, până la finalizarea cercetărilor.
 
Pentru prevenirea furturilor de autovehicule, polițiștii recomandă:
 
  • La coborârea din autoturism, nu lăsați cheia din contact, chiar dacă veţi lipsi pentru un timp foarte scurt!
  • Furtul unui autoturism cu cheile lăsate în contact durează doar câteva secunde. Dacă obişnuiţi să parcaţi autoturismul în curte sau garaj, nu lăsaţi cheile în contact atunci când coborâţi pentru deschiderea porţilor!
  • Certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate ale autoturismului NU trebuie păstrate în interiorul vehiculelor. În cazul unui furt, asiguratorul CASCO nu vă despăgubeşte dacă nu prezentaţi cele două documente în original şi ambele chei ale autoturismului.
  • Parcaţi autoturismul astfel încât să fie vizibil din locuinţa dumneavoastră şi, pe cât posibil, în locuri iluminate şi cât mai circulate!
  • Montaţi un sistem de alarmă antifurt şi schimbaţi imediat sistemele de siguranţă ale autoturismului, dacă aţi pierdut sau v-au fost sustrase cheile acestuia! Nu păstraţi dublura cheii de contact în sertarul de la bord!
  • Anunţaţi imediat poliţia dacă v-au dispărut plăcuţele cu numărul de înmatriculare ale vehiculului!
  • Montarea unui sistem GPS în locuri ascunse din autoturism poate ajuta la localizarea maşinii în cazul în care aceasta este sustrasă. Sistemul trebuie să fie monitorizat de o firmă de specialitate, iar în cazul în care autoturismul a fost sustras, apelaţi Poliţia pentru localizare şi deplasare în zona în care se află acesta!
  • În situaţia în care aţi devenit victima unui furt de auto, iar autorii v-au contactat cu propunerea de a plăti o sumă de bani în schimbul recuperării, nu vă angajaţi în acest schimb pe cont propriu!
  • Apelaţi la poliţiştii specializaţi, care vor acţiona pentru recuperarea autoturismului şi prinderea autorilor! În caz contrar, riscaţi atât pierderea banilor, cât şi să nu recuperaţi autoturismul.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii