Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:59 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii au aplicat peste 2.200 de sancţiuni şi au reținut 94 de permise de conducere!

ro

14 Jul, 2016 19:43 777 Marime text
În urma acțiunilor desfășurate ieri, poliţiştii au aplicat peste 2.200 de sancţiuni contravenţionale, au reținut 94 de permise de conducere și au constatat 6 infracțiuni.

La data de 13 iulie, sub coordonarea Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române, poliţiştii au acționat, la nivel național, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră și prevenirea accidentelor de circulaţie grave în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane, precum și pentru impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane și circulația pe drumurile publice.

La acțiuni au participat 1.754 de poliţişti, dintre care 1.085 de la rutieră și 669 de la ordine publică, precum și 51 de inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

În urma activităților specifice, într-o singură zi, au fost verificate 5.702 de autovehicule și, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 2.276 de sancțiuni contravenționale.

Pentru abaterile constatate la regimul circulaţiei pe drumurile publice, au fost aplicate 1.539 de sancţiuni contravenţionale, 124 pentru abateri la legislaţia specifică transporturilor rutiere publice (H.G.69/2012 privind transporturile rutiere), 22 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 25 pentru defecţiuni tehnice, 43 pentru depăşirea capacităţii de transport persoane, 407 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 20 pentru lipsa valabilităţii inspecţiei tehnice periodice, 7 pentru conducerea autovehiculului sub influenţa băuturilor alcoolice, 19 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depăşire ș.a..

Poliţiştii au reţinut 94 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce și au retras 70 de certificate de înmatriculare, pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare.

Totodată, poliţiştii au constatat 6 infracţiuni, dintre care 2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În această perioadă, Poliția Română a intensificat acțiunile în trafic, astfel încât  dumneavoastră și cei dragi să aveți zile de vară fără evenimente neplăcute.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii