Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:16 21 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţia Română. Exerciţiu internaţional de intervenţie, organizat la Giurgiu (video)

ro

11 Oct, 2018 10:44 572 Marime text
Poliția Română, prin Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, și Jandarmeria Română au organizat, ieri, 10 octombrie, un exercițiu internațional, în județul Giurgiu.

Acesta s-a desfășurat fără evenimente deosebite și a vizat verificarea modului în care polițiștii și jandarmii din unitățile speciale de intervenție naționale și europene intervin pentru gestionarea unei situații de criză transfrontalieră, privind luarea de ostatici. 
                                       
La data de 10 octombrie a.c., în intervalul orar 09.00 – 13.00, în localitatea Daia, județul Giurgiu, s-a desfășurat un exercițiu privind modul în care polițiștii și jandarmii din unitățile speciale de intervenție naționale și europene intervin pentru gestionarea unei situații de criză transfrontalieră, în domeniul ordinii publice, privind luarea de ostatici. 
 
În exercițiu au fost angrenați polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, Centrul Operațional), jandarmi ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, precum și luptători ai EKAM  Grecia, EAO Cipru și SUCT  Bulgaria.
 
Exercițiul s-a desfășurat fără evenimente deosebite, iar principala concluzie a fost că unitățile speciale de intervenție române sunt pregătite să acționeze în cazul unor situații de criză transfrontalieră, în domeniul ordinii publice.
 
Aspectele constate și propunerile pentru îmbunătățirea intervenției au fost dezbătute de specialiștii implicați și vor sta la baza pregătirii polițiștilor din cadrul unităților speciale de intervenție și de suport operativ.
 
Aceast exercițiu a făcut parte din cel organizat la nivel european –  Atlas Common Challenge (ACC II). Activitățile s-au desfășurat concomitent pe teritoriul a șapte state, în cadrul a șapte evenimente diferite.


Sursă video: Poliţia Română/ YouTube

Ti-a placut articolul?

Comentarii