Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:54 06 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Podul de la Agigea va fi închis complet în câteva ore. Cât va dura calvarul şoferilor. Rute alternative

ro

07 May, 2017 12:24 6477 Marime text
Pentru finalizarea lucărilor de reparaţii, circulaţia pe podul de la Agigea va fi închisă total în perioada 8 - 25 mai.

Măsura, sprijinită de Poliția Rutieră, are ca principal scop pregătirea acestui pod pentru circulația din sezonul estival, în condiții de siguranță și într-un termen cât mai scurt, transmite CNAIR într-un comunicat.

"Închiderea totală a traficului pe pod este necesară în această perioadă pentru tensionarea finală a cablurilor (înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016), demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central și montarea elementelor rosturilor de dilatație ale podului. CNAIR SA se va asigura că în perioada în care Podul de la Agigea va fi închis, Canalul Dunăre-Marea Neagră va putea fi traversat în condiții optime pe noul pod (Podul Apolodor), aflat la o distanță suplimentară de doar 2,8 km", precizează sursa citată.

Pentru evitarea blocajelor în trafic, ruta alternativă propusă este următoarea: nodul rutier A4 ( intersecţie cu DN 39, Agigea) - A4 ( intrare port Constanţa Sud ) - podul nou peste Canalul Dunăre - Marea Neagră - bretea acces la DN 39A- DN 39A- DN 39 (Eforie Nord - Agigea).

După redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricții de circulație, pe întreaga durată a sezonului estival.

În cazul în care vremea va fi favorabilă (fără vânt puternic) și va permite finalizarea lucrărilor într-un termen mai scurt, podul de la Agigea poate fi redeschis mai devreme.

Ti-a placut articolul?

Comentarii