Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pluton al Regimentului 307 Babadag, la exercițiul multinațional „Platinum Lion 19” în Bulgaria

ro

05 Jul, 2019 12:45 1543 Marime text





























În localitatea bulgară Novo Selo se va desfășuara parte a Exercițiul multinațional „Platinum Lion 19”,  în perioada 8-19 iulie a.c.. Acesta se bazează pe un scenariu complex de antrenamente în teren, ce cuprinde secvențe de executare a apărării specifice operațiilor de luptă urbane.  
 
Parte a Regimentului 307 din cadrul Infanteriei Marine din Babadag va participa la acesta, duminică, 7 iulie.
 
Exercițiul face parte din inițiativa „Black Sea Rotational Force 19”, condusă de Comandamentul Infanteriei Marinei SUA pentru Europa și Africa MARFOREUR.
 
Prezenți în număr de treizeci, infanteriștii româi vor executa activități de instruire specifice, precum și trageri cu armamentul din dotare împreună cu infanteriști marini din Albania, Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, Serbia și SUA, în baza de instrucție Novo Selo, a Brigăzii 1 Mecanizată a Armatei Bulgariei.
 

„Integrarea plutonului de infanteriști marini într-o forță multinațională terestră urmărește consolidarea interoperabilității forțelor partenere din regiunea Mării Negre, menținerea capabilității Flotilei Fluviale a României de dislocare și de instruire în comun cu partenerii străini, precum și dezvoltarea cooperării militare multinaționale în plan regional.”, precizează într-un comunicat, reprezentanții Forțelor Navale Române.


Sursă foto: Forțele Navale Române
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii