Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plagiat la Mamaia. Piesa lui Virgil Popescu, descalificată la Creaţie

ro

27 Aug, 2011 16:45 1929 Marime text

 

Concurenta Bernice Chitiul a fost eliminată din finala secţiunii Creaţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2011 deoarece piesa sa era plagiată, au anunţat organizatorii. "Concurenta la secţiunea Creaţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia, solista Bernice Chitiul a fost eliminată din competiţie după ce s-a descoperit că melodia cu care a ajuns în finală - 'Vei mai fi' - e plagiată. Piesa (compozitor şi textier Virgil Popescu) a fost editată cu mulţi ani în urmă de artista Marina Florea", au anunţat organizatorii.

Bernice Chitiul a participat la această ediţie atât la secţiunea Creaţie, unde intrase în finală, cât şi la secţiunea Interpretare, cu piesa "O lacrimă", fără însă a merge mai departe.

În prima zi a manifestării, solista, originară din Bistriţa-Năsăud, a fost protagonista unui alt scandal de culise. Ea a refuzat accesoriile vestimentare puse la dispoziţie de organizatori motivând că nu sunt în ton cu caracterul său.

Directorul Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2011, Cristian Zgabercea, s-a declarat sâmbătă în cadrul conferinţei de presă nemulţumit de materialele prezentate la secţiunea Creaţie, afirmând că aceasta este cea mai slabă ediţie din ultimii ani.

"În această seară, în finală, vor fi nouă concurenţi la Interpretare şi doar şapte la Creaţie. De nouă ani de când conduc acest festival aceasta este cea mai slabă ediţie la secţiunea Creaţie. Din păcate nu putem să ne substituim noi compozitorilor şi textierilor. Din această cauză nu au intrat în finală opt şi opt (Creaţie - Interpretare). Am mai dat un loc în plus la Interpretare şi am scăzut la Creaţie fiindcă nu aveam ce să facem", a declarat directorul festivalului, în conferinţă de presă.

 

www.agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dorin 27 Aug, 2011 23:43 Nu vad unde e PLAGIATUL :( din cate am citit si in alte materiale tanara a avut acordul compozitorului de a se prezenta la sectiunea Creatie cu aceasta melodie. Poate e o neintelegere undeva, de s-a ajuns aici. Ea nu cred ca are vreo vina.