Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peştişorul de Aur Marele Premiu, împărţit de ansamblurile folclorice din Mureş şi Olt

ro

12 Aug, 2018 08:36 1976 Marime text

Sâmbătă, 11 august 2018, de la orele 19.30, scena din Piaţa Civică in Tulcea a găzduit Festivitatea de Premiere şi Gala Laureaţilor celei de-a XXVI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret Peştişorul de Aur, 2018. La festivitatea de premiere, din partea Consiliului Judeţean Tulcea, a participat administratorul public al judeţului Vasile Strat.

„Ţoţi participanţii sunt câştigători. Faptul că au participat la acest regal folcloric şi că au primit cartea de vizită a Peştişorului de Aur nu e puţin lucru. Mă bucur foarte mult că am reuşit să fim alături de Ansamblul Artistic Baladele Deltei şi anul acesta pentru a putea oferi tulcenilor încă odată ocazia de a vedea obiceiurile, tradiţiile şi portul popular moştenite din strămoşi”, a spus la festivitatea de premiere administratorul public al judeţului Tulcea, Vasile Strat.

Marele Premiu al festivalului a fost împărţit între Ansamblul folcloric Hora – Ungheni, jud. Mureş şi Ansamblul Folcloric Muguraşii Brâncovenilor – Brâncoveni, jud. Olt.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii