Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste o sută de poliţişti, mobilizaţi cu prilejul manifestărilor de Ziua Marinei

ro

13 Aug, 2011 18:53 1306 Marime text

Peste o sută de poliţişti rutieri vor acţiona, începând de astăzi şi până marţi, pentru a asigura fluenţa şi siguranţa traficului rutier pe rutele către litoral şi în localităţile turistice, în contextul sărbătoririi Zilei Marinei, informează mediafax.ro.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, se estimează că în această perioadă, în contextul sărbătoririi Zilei Marinei, se va înregistra un aflux de autoturisme către litoral, iar pentru prevenirea unor blocaje şi pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei în trafic au fost sporite efectivele poliţiştilor aflaţi în teren.

Astfel, începând de sâmbătă şi pâna marţi, vor fi în teren peste o sută de poliţişti rutieri, care vor acţiona împreună cu celelalte structuri ale Inspectoratului de Poliţie, ale Ministerului Administraţiei şi Internelor şi ale Poliţiei Locale.

"De asemnea, în tot judeţul, se vor derula activităţi de prevenire a accidentelor rutiere, care au drept cauză depăşirile neregulamentare, conducerea autoturismelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi viteza excesivă, pe toate drumurile naţionale, judeţene şi în toate staţiunile fiind amplasate peste 15 aparate radar", a spus purtătorul de cuvânt al SPR Constanţa, Carmen Şerbănescu, care a precizat că în această perioadă vor fi organizate şi acţiuni comune, împreună cu structurile de poliţie din Bulgaria, în zona frontierei de sud.

Pentru a se evita blocajele în trafic, turiştilor care vin spre litoral li se recomandă mai multe rute ocolitoare pentru DN 22C, Cernavodă - Murfatlar:

Cernavodă - prin Rasova - Adamclisi - Murfatlar - Constanţa - DN 39 - Mangalia;

Cernavodă către Rasova - Adamclisi - Negru Vodă - Mangalia - 2 Mai - Vama Veche;

Hârşova pe DN 2A - Constanţa - DN 39 - Mangalia;

A2 - DJ 223 - Cochirleni - Ion Corvin - Deleni - DJ 391 - Cerchezu - Negru Vodă - Mangalia;

A2 - DJ 223 - Cochirleni - Ion Corvin - Ciocârlia - Cumpăna - Agigea - Eforie - Mangalia.

În plus, în zona peninsulară a municipiului Constanţa, unde vor fi organizate majoritatea festivităţilor prilejuite de Ziua Marinei, vor fi introduse unele restricţii de circulaţie.

"Precizăm că sâmbătă, bulevardul Regina Elisabeta va fi degrevat de toate autoturismele parcate, iar duminică şi luni acesta va fi închis circulaţiei rutiere între orele 06.00 şi 14.00. De asemena, duminică, circulaţia va fi parţial restricţionată pe traseul de deplasare al fanfarei militare, între orele 06.00 şi 14.00, în zona Pieţei Ovidiu şi pe Bulevardul Regina Elisabeta. Totodată, luni, echipajele Poliţiei Rutiere vor limita circulaţia, între orele 16.00 şi 18.00, pe Bulevardele Tomis şi Ferdinand, pentru deplasarea fanfarei militare, iar începând cu ora 21.00 până la ora 23.00, pe traseul de «retragere cu torţe», de la Comandamentul Marinei Militare la Prefectura Constanţa", a precizat Carmen Şerbănescu.

www.mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii