Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:56 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 200 de structuri de primire turistică verificate în urma reclamaţiilor primite de la turişti

ro

05 Dec, 2016 16:33 688 Marime text

Autoritatea Națională pentru Turism, prin Direcția Generală de Control și Autorizare, efectuează în toată țara o acțiune intensificată de verificare și control, pregătind astfel sezonul sărbătorilor de iarnă pentru turiștii care aleg să își petreacă concediul în destinații din România.

Astfel, în aceste două săptămâni, inspectorii A.N.T. au verificat peste 200 de documentații de clasificare a structurilor de primire turistică, iar cele șase echipe de control au efectuat până în acest moment peste 60 de acțiuni în toată țara, în urma sesizărilor primite în legătură cu activitatea unor structuri de primire turistică și alimentație publică.

În cazul structurilor de cazare și alimentație publică au fost constatate, ca deficiențe, funcţionarea fără deţinerea certificatului de clasificare, neasigurarea funcționării la categoria și/sau tipul de structură de primire turistică menționate în certificatul de clasificare, funcționarea cu o altă structură a spaţiilor decât cea stabilită prin anexa certificatului de clasificare si nerespectarea obligaţiei de a completa fişele de anunţare a sosirii şi plecării turiştilor

“Ni se pare firesc și eficient să abordăm metoda prevenției, față de cea a sancțiunii ulterioare. Direcția de specialitate din cadrul A.N.T. efectuează permanent acțiuni de control, însă, cu o lună înainte de Sărbătorile de iarnă, e normal să intensificăm aceste controale, astfel încât experiența turistului la destinație să fie una plăcută și lipsită de incidente. Gradul ridicat al calității și satisfacția turistului sunt prioritare pentru noi" , precizează Autoritatea Națională pentru Turism printr-un comunicat de presă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii